Friday, February 06, 2015

Ηπατίτιδα: Νέα θεραπεία …C Ηλθε ηδη και σωζει ζωες

12806883
Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς μια νέα συνδυασμένη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να εξαλείψει τη νόσο σε μόλις 12 εβδομάδες στο 90% των ασθενών.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της νόσου. Το νέο φάρμακο λέγεται sofosbuvir, λαμβάνεται από το στόμα και έχει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η ηπατίτιδα C προκαλείται από ιό που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 1989. Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν τον ιό κόλλησαν πριν από το 1989 από μετάγγιση μολυσμένου αίματος, από τατουάζ, κοινή χρήση συριγγών ή από σεξουαλική επαφή.
Υπολογίζεται ότι 215.000 Βρετανοί είναι φορείς του ιού, αλλά πάνω από το 50% αυτών δεν το γνωρίζουν.
Αν ο ιός δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο συκώτι και μετά από μερικές δεκαετίες να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος και ηπατικό καρκίνο.

Ηπατίτιδα: Νέα θεραπεία …C σύντομο χρόνο


Οι μέχρι σήμερα θεραπείες ήταν μεν αποτελεσματικές σε ένα ποσοστό που έφθανε το 70% των περιπτώσεων, αλλά από την άλλη είχαν και αρκετές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Ο συνδυασμός του sofosbuvir, όμως, με τα υπάρχοντα φάρμακα έχει ποσοστό επιτυχίας 90% στους 3 μήνες, και είναι καλά ανεκτός από τον οργανισμό των ασθενών.
Οι ειδικοί αναφέρουν πώς ο ιός μεταλλάσσεται κάθε φορά που πολλαπλασιάζεται, και έτσι η αντιμετώπισή γίνεται πολύ δύσκολη. Το νέο φάρμακο στοχεύει στον πυρήνα του ιού εμποδίζοντάς τον να μεταλλαχθεί και να αναπτύξει αντοχή στα φάρμακα.
Τα ευχάριστα νέα όμως δεν σταματούν εδώ: Εκτός από το sofosbuvir, αναμένονται οι εγκρίσεις και άλλων φαρμάκων φέτος, που θα συνδυάζονται με το sofosbuvir για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C.
Πηγή: PATHFINDER

Σαν συνέχεια και ενημέρωση του παραπάνω ευχάριστου νέου, κάτι ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι ο νέος συνδυασμός φαρμάκων με μορφή χαπιού δοσολογίας μιά φορά την ημέρα, είναι πλέον πραγματικότητα και στην Ελλάδα .
Ο πάσχων πρέπει να ξεκινήσει ένα πρωτόκολλο παρακολουθησης από μία ηπατοογική κλινική κάποιου νοσοκομείου. Θα ανοίξει φάκελλος και κατόπιν ειδικών αιαμτολογικών εξετάσεων και υπαρήχων ο φάκελος αυτός θα εγκριθεί απο ειδική επιτροπή ώστε να προχωρήσει η χορήγηση φαρμάκου επι τριμήνου (12 εβδομάδες ) Αυτό γίνεται γιατί το φάρμακο χορηγείται απ΄το εξειδικευμένο φαρμακειό του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) ειδικών θεραπειών. 
Το φάρμακο στερείται σχεδόν παντελώς παρενεργειών και έτσι δεν επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών . 
Αλλά το σημαντικότερο απο όλα είναι ότι εφ όσον ταυτοποιηθεί το στέλεχος του ιού η θεραπεία είναι ριζική !! ( αγγίζει το 99% επιτυχία) 


2 comments:

oakleyses said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

he said replica bags from china important source replica bags vuitton Dolabuy Bottega Veneta replica bags gucci