Monday, April 26, 2010

APITHERAPY-Το ψωμί της Μέλισσας

Τί είναι το ψωμί της Μέλισσας?
Οταν οι μέλισσες μαζεύουν την γύρη, την επεξεργάζονται (σπάζοντας το εξωτερικό περίβλημα της γύρης, που μοιάζει όπως το εξωτερικό του καρυδιού) και παίρνοτας το εσωτερικό που είναι πολύ πιό εύπεπτο, το ανακατέυουν με ένζυμα και μέλι και το φυλάσσουν στην κυρήθρα, Αυτό λέγεται "ψωμί της μέλισσας"

Αυτή η διαδικασία εξυπηρετεί 2 σκοπούς
1.Αναστέλλει την ικανότητα βλάστησης της γύρης
2.Κάνει πιό εύπεπτη τη γύρη για το γόνο της μέλισσας (αλλά και για μας)

Οι μέλισσες ανακατεύουν τους κόκκους της γύρης με τη μορφή χρωματικών στρωμάτων με αποτέλεσμα το ψωμί της μέλισσας να είναι πλήρης τροφή που διαθέτει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν δύο τύποι ψωμιού της μέλισσας
Αυτόν που βρίσκουμε στην κυψέλη
Αυτόν που φτιάχνουμε εμείς

Το ψωμί της μέλισσας έχει την γύρη σαν κύριο χαρακτηριστικό, γεγονός που εξηγεί γιατί έχει παραπλήσιες ιδιότητες με τη γύρη, είναι όμως πιό εύπεπτο από τη γύρη και το θεωρούμε ανώτερο της γύρης. Επίσης έχει περισσότερη βιταμίνη Κ, καθώς και περισσότερο φυλλικό οξύ.
Επειδή το να βρούμε ψωμί της μέλισσας από την κυψέλη απαιτεί κόπο και χρήμα, θα δώσουμε εδώ μιά "συνταγή" για να το φτιάχνετε στο σπίτι.
Πρέπει να το χρησιμοποιούν όσοι έχουν πρόβλημα με την πέψη τους αφού είνα πιό εύπεπτο από τη γύρη

Η amhealth είναι πρώτη και μόνη που διαθέτει τυποποιημένο στην Ελληνική αγορά το προιόν "ψωμί της μέλισσας" Είναι λιγάκι πιό ακριβό από τη γύρη αλλά είναι και η μοναδική λύση σε ανθρώπους που αντιμετωίζουν προβλήματα πέψης.
Οσοι άλλοι μέχρι σήμερα καταναλώνουν γύρη αξίζει να το δοκιμάσουν τόσο από θέμα γεύσης αλλά και από θέμα υγείας. Μικρότερη ποσότητα σε σχέση με τη γύρη είναι αρκετή.

No comments: