Saturday, February 24, 2007

Ηπατίτιδα C. Τρόποι μετάδοσης και εξέλιξη

Ο ιός ανακαλύφθηκε το 1989.
σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης του Ηπατος περισσότεροι από 250000 Ελληνες πάσχουν από την ηπατίτιδα αυτής της μορφής, πολλοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν, καθώς η νόσος μπορεί να εξελίσσεται για χρόνια παραμένοντας ασυμπτωματική.
Οι φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τον ΠΟΥ ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι μετά το 2010 πιστεύεται ότι θα είναι περισσότεροι από αυτούς που οφείλονται στο AIDS, καθώς αναμένονται αύξηση των κρουσμάτων κιρρώσεων και καρκίνου του ήπατος. αυτός είναι και ο λόγος που η Ηπατίτιδα C έχει ανακηρυχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Από τα μέσα της δεκαετίας 70 υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη του ιού, καθώς είχα παρατηρηθεί, ότι μεταγγιζόμενοι ασθενείς εμφάνιζαν μιά μορφή ηπατίτιδας, που δεν οφειλόταν στους γνωστούς μέχρι τότε ιούς Α και Β. (την ονόμαζαν μάλιστα non-A, non-B)
Το 1989 απομονώθηκε για πρώτη φορά το RNA του ιού, ο οποίος εμφανίζει 6 διαφορετικούς γονότυπους, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει πολλές υποομάδες, γεγονός που δυσκολεύει πολύ και την παρασκευή αποτελεσματικού εμβολίου. στην Ελλάδα απαντάται κυριώς ο γονότυπος 4.
Ο ιός είναι σφαιρικός περιβάλλεται από κάψα, περιέχει RNA μονής αλύσεως, που έχει μήκος 9600 νουκλεοτίδια. προσβάλλει τα ηπατικά κύτταρα και πιθανώς τα Β λεμφοκύτταρα και πριοκαλεί ειδική ανοσολογική απάντηση μέσω των Τ λεμφοκυττάρων. Στούς περισσότερους ασθενείς παρατηρείται εμμένουσα ιαιμία, που συνοδεύεται από διαφόρου βαθμού φλεγμονή και ίνωση του ήπατος. Σε ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C το 50% των ηπατικών κυττάρων μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Τρόποι μετάδοσης
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας 1990 οπότε καθιερώθηκε και ο σχετικός έλεγχος στις μονάδες αιμοδοσίας, η κύρια μετάδοση θεωρούνταν η μετάγγιση μολυσμένου αίματος και των παραγώγων αυτού. Σήμερα η κύριοι τρόποι μετάδοσης θεωρούνται:
  • Η από κοινού χρήση εξαρτημάτων για την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών. Είναι ο πιό συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης, καθώς το 80% των χρηστών, σύμφωνα με τις έρευνες, πάσχουν από την νόσο.
  • Η χρήση μή αποστειρωμένων εργαλείων τατουάζ και piercing
  • Η κοινή χρήση ατομικών ειδών όπως είναι οι ξυριστικές μηχανές και οι οδοντόβουρτσες.
  • Μολύνσεις από συμβάματα κατά την εκτέλεση ιατρικών και νοσηλευτικών πράξεων.
  • πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι και ομοφυλοφιλικές σχέσεις.Σε αντίθεση με την ηπατίτιδα Β ο κίνδυνος μετάδοσης από σύντροφο σε σύντροφο είναι πολύ μικρότερος σε ετεροφυλικά ζευγάρια αλλά σταθερής σχέσης.
  • Χρήση κοκαίνης μέσω κοινών εργαλείων εισπνοής
  • Κάθετη μετάδοση από την μητέρα στο παιδί. Ο κίνδυνος ανέρχεται στο 2-7% αλλά αυξάνεται (άνω του 20%) όταν το ιικό φορτίο είναι υψηλό ή συνυπάρχει μόλυνση από HIV.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι αρκετά συχνά (άνω του 10%) οι ασθενείς δεν ανήκουν σε κάποια από τις πιό πάνω περιπτώσεις υψηλού κινδύνου.

Η εξέλιξη της νόσου.
Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από 15 μέρες έως 6 μήνες και ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών παραμένουν ασυμπτωματικοί, ή παρουσιάζουν ήπια μή χαρακτηριστικά συμπτώματα, όπως αίσθημα κοπώσεως, ναυτία κλπ. Ενα μόνο μικρό ποσοστό μπορεί να εμφανίσει ίκτερο.
Το 60-80% των ασθενών θα εμφανίσει χρόνια ηπατίτιδα σε 2-3 χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν ασυμπτωματικοί, ένα όμως ποσοστό 20% θα εμφανίσει κίρρωση του ήπατος μετά από 20 περίπου χρόνια,ενώ επταπλασιάζεται και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, γεγονότα που αποτελούν και την συχνότερη αιτία θανάτου από την λοίμωξη HCV.
Ο κίνδυνος πρόκλησης βλαβών στο ήπαρ είναι ιδιαίτερα αυξημένος όταν :
Εχουμε επαναμολύνσεις από διαφορετικά στελέχη του ιού
Γίνεται κατάχρηση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Υπάρχει ταυτόχρονη μόλυνση από διάφορους άλλους ιούς, όπως αυτού της ηπατίτιδας Β ή του ιού του AIDS.

Λόγω του ότι επιδημιολογικά η εξάπλωση και τα αποτελέσματα του ιού δεν έχουν ακόμα μελετηθεί πλήρως λόγω της πρόσφατης ανακάλυψής του, απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση από τους δημόσιους υγειονομικούς φορείς, καθώς η ασυμπτωματικότητά του που τον χαρακτηρίζει τον καθιστά ακόμα πιό επικίνδυνο αφού πολλοί φορείς δεν τον αντιλαμβάνονται έγκαιρα, και μπορεί να συνεχίζουν έναν τρόπο ζωής που επιβαρύνει κι άλλο την οργανική τους κατάσταση.
Η έγκαιρη διάγνωση, βοηθά στην πιό αποτελεσματική θεραπεία ή οποία μπορεί να είναι οριστική στο 50-60% των περιπτώσεων.
Η θεραπεία είναι συνδυασμός υποδόριας χορήγησης ιντερφερόνης-peg με αντιικό φάρμακο, συνηθέστερα το Ribavirin, για διάστημα όχι λιγότερο των 6 μήνων έως χρόνου, μέχρι ολικού μηδενισμού του ιικού φορτιόυ στο αίμα του ασθενούς.

άρθρο του περιοδικού 30 μέρες φαρμακευτικά

229 comments:

1 – 200 of 229   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Sakis, η αδερφή μου έκανε για 6 μήνες τη θεραπεία ιντερφερόνης-Ribavirin η οποία θεωρήθηκε επιτυχής αλλά ο ιός δεν εξαλήφθηκε. Τι σημαίνει αυτό? Τι πρέπει να περιμένει? Είναι 36 χρονών και στο πρόγραμμα μεθαδόνης εδώ και 1 1/2 χρόνο. Ευχαριστώ πολύ.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αγαπητέ μου φίλε.
Εξι μήνες σαν θεραπεία και σε άτομο ταλαιωρημένο όπως η αδελφή σου μου φάινονται λίγοι. τουλάχιστον 9 μήνες με ένα χρόνο λέει το πρωτόκολλο. Πολύ σωστός ο συνδυασμός φαρμάκων , αποτελούν την κλασσική αγωγή.
Οταν εννοείς θεωρήθηκε επιτυχής η θεραπεία πως γινεται και δεν εκριζώθηκε ο ιός.
αφού κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξετάζουν με ειδική εξέταση στο αίμα το ιικό φορτίο. Αν εξαλήφθηκέ δεν υπάρχει ενεργό ιικό φορτίο. είναι απλό. Μετά από ένα εξάμηνο με χρόνο επαναλαμβάνεις την εξέταση και αν βγει αρνητική θεωρείσαι πληρως ιάσιμος. Βέβαια πάντα είσαι θετικός στα αντισώματα της C , γιατί έχεις έλθει σε επαφή με τον ιο (έχεις μπολιαστέι με απλά λόγια), αν εννοείς αυτό. Αλλά αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο. αλλο το ένα άλλο το άλλο.
Την καλησπέρα μου και καλά αποτελέσματα και στην άλλη προσπάθεια για την αδελφή σου.

heart n soul said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Καλησπερα!!είμαι φορέας ηπατίτιδας c.έχω κάνει αιματολογικές εξετάσεις κ ακόμα δεν εχω ξεκινήσει την αγωγή. θα ήθελα να μάθω αν θα έχω κάποιες παρενέργιες στον οργανισμό μου κ αν μετά την αγωγή θα υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρω στο έμβριο την ασθένεια.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Aνώνυμε
Αν είσαι γυναίκα υπάρχει κάποια πιθανοτητα αν είσαι εγκυος τώρα πριν τη θεραπεία να μεταδοθεί ο υιός στο έμβρυο, αλλά μικρότερη από την Ηπατίτιδα β που έχει παρόμοιο τρόπο μετάδοσης με το ΑΙDS.
Αν δεν είσαι τώρα έγκυος π΄ρπει να κάνεις πρώτα την θεραπεία που αναφέρεις (φαντάζομαι ότι έχεις κάνει την ειδική έξέταση φορτιόυ του ιού στο αίμα σου. Αν είναι θετικός ο δέικτης τότε η ηπατίτιδα είναι ενεργή. Αν είναι αρνητικό τότε απλά έχεις έλθει κάποτε σε επαφή με τον ιό ο οποίος σου δημιούργησε αντισώματα, εμβολιάστηκες κατα κάποιο τρόπο δηλ.)
Η θεραπεία σημερα έχει υψηλή πιθανότητα επιτυχίας πάνω του 75% αν δεν κάνω λάθος αν γίνει σωστά και με τον συνδυασμό αντιικού φαρμάκου συνήθως του ribavirin και μιάς ιντερφερόνης επιλογής του θερα΄ποντος ηπατολόγου.
Η παρενέργειες κυρίως από την ιντερφερόνη είναι επιρρέπεια στις λοιμωξούλες του ρινοφαρυγγικού υπο την μορφή ήπιων "κρυωμάτων" και κάποια επι΄δραση στην ψυχική σου διάθεση.ολα αναστρέψιμα φυσικά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Θέλει υπομονή γιατί μπορεί να απαιτηθούν από 6 μήνες έως χρόνο. Μέχρι την εκκρίζωση του ιού από το αίμα σου.
Πλήρης αποχή από το αλκοο΄λ όλο αυτό το διάστημα είναι ένας άλλος παράγοντας που π΄ρπει να ακολουθηθεί όπως και η καλή ποιότητα ζωής και διατροφής που δεν επιβαρυ΄νει την λειτουργία του ήπατος (χαμηλά λιπαρά και όχι μεγάλες ποσότητες κατά την διάρκεια των γευμάτων )
Ολα θα πάνε καλά

Anonymous said...

Oxi eftixos den eimai twra egkuos!!!den 8a h8ela pote na ferw ston kosmo mia zwoula pou na upoferei eforou zwhs apo tis dikes mou aperiskepsies....gnorizw oti h agwgi eimai apo 6 mhnes ws 1 xrono analoga poso exei epireastei to hpar. exw kanei eksetaseis prin ligous mines k sigkekrimena ton Dekemrio k eimai 8etiki ston io sigkekrimena elege oti einai >11 den gnorizw se ti ba8mo briskete to sikoti mou, auto pou me tromazei POLU einai na mhn pe8anw giati eimai 28 xronon k exw oloi thn zwh mprosta mou. hmoun xrisths narkotikwn ousioun k sugkekrima iroinis opou katafera na 3efigw apo ta plokamia ths edw k 3 xronia afinontas ths pisw ths thn asthenia auth na mou 8umizei ta la8oi ths zwhs mou....

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Πραγματικά υποκλίνομαι αγαπητή μου. Εχεις δώσει και δίνεις μεγάλη μάχη και την κερδίζεις καθημερινά. Από αυτά που λές πιστέυω ότι μέσα από τη Σκύλλα και τη Χαριβδη που πέρασες έχεις βγεί πιό σωστή και πιό δυνατή από άλλους που στην ηλικία σου δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.
Χαίρομαι που τα λέμε.
Μη φοβάσαι δεν θα πεθάνεις αν σε γενικές γραμμές νοιώθεις καλά δηλ είσαι σε καλή φυσική κατάσταση πιστέυω ότι και το σηκώτι σου είναι καλά.
Κάνε τη θεραπεία ακολούθησε το πρωτόκολλο και όλα θα πάνε καλά.
Εγώ να σου εξομολογηθώ είμαι θετικός στη C και το ανακάλυψα τελείως τυχαία πριν από 5-6 χρόνια. Είμαι κοντά 50 και ποτέ δεν έχω έλθει σε επαφή με βελόνες . ομως σαν ΑμεΑ παλιά τη δεκαετία του 70 χρειάστηκε να κάνω μιά σειρά εγχειρήσεων πολύ σοβαρών στο εξωτερικό. Εκεί φυσικά μεταγγίστηκα. Είναι η μόνη εξήγηση του γιατί είμαι θετικός. Το τι ξύδια έχω πιεί στη ζωή μου και τι κραιπάλες δεν λε΄γεται αγαπητή μου και δεν ήξερα τίποτα. Ευτυχώς εμένα το ιικό φορτιό ήταν αρνητικό. Και έτσι απλά παρακολουθώ τα ηπατικά μου ένζυμα κατα καιριύς από τότε. Αυτά βρίσκονται πάντα στο ανώτερο όριο. και αυτό σαν καμπανάκι είναι σαν να μου λέει να προσέχω, αυτά που σου έλεγα.
αποφέυγω πάντως τα καθαρά αλλά το κρασάκι μου με το φαγητό μου το πίνω, ή όταν βγάινω έξω.
Είναι όπως το είπες αυτό το πράγμα είναι θέια πρόνοια να σου θυμίζει κάποια πράγματα έτσι πιστέυω. Και εμένα μου θυμίζει.
Σαν συμπ΄ληρωμα παίρνω ανελλιπώς το milk thistle (Γαιδουράγκαθο) που θεψρώ δώρο της φύσης. Σ'αυτό το blog υπάρχει άλλη αναφορά που μπορείς να βρεις τι κάνει. Αν δεν το βρίσκεις μπορώ να σου στέλνω με ταχυδριομείο αντικαταβολή . Μπορέις να μου στέιλεις τη διεύθυνσή σου στο cherokee_16346@yahoo.com
Καλό σου βράδυ

Unknown said...

Sakis η μητερα μου πασχει απο ηπατιtιδα C και δυστυχως και οι δυο θεραπειες που εχει κανει με δυο διαφορετικα φαρμακα δεν μπορουν να βοηθησουν. Εμφανιζει πολυ ασχημες παρενεργειες οι οποιες και δεν αναγραφονται στα εχγειριδια των φαρμακων.Ο γιατρος που την παρακολουθει οταν ειδε τις παρενεργειες εμεινε αφωνος και το μονο που ειπε ειναι υπομονη για καποιο καινουργιο φαρμακο. Τελικα μετα απο αρκετο καιρο μας ειπε για ενα φυτικο φαρμακο, το SST. Ψαχνω στο δικτυο κατι σχετικο με αυτο αλλα δεν βρισκω τιποτα.Μηπως γνωριζεις κατι εσυ γιατι η κατασταση της οσο παει και χειροτερευει;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νίκο
Ανάφερέ μου αν θέλεις μερικές από τις παρενέργειες. Φαντάζομαι μιλάς για ενεργή ηπατίτιδα με υψηλές τρανσαμινάσες , κόπωση, . οσον αφορά τις παρενέργειες του φαρμάκου φαντάζομαι κακή ψυχολογική κατάσταση συχνές λοιμώξεις (συνάχια κλπ) του ανώτερου αναπνευστικού, ίσως αδυνάτισμα των μαλλιών κλπ .Είναι έτσι ή υπάεχουν άλλα που απειλούν την ζωή της.
Μιλάς για την κάσσική αγωγή ιντερφερόνης με αντιικό (ribavirin ισως? )
Γία το SST δεν το ξέρω ούτε εγώ.
Αυτό που ξέρω και θα το δεις και σε απάντηση σε άλλο σχόλιο πιό πάνω είναι το γνωστό μας γαιδουράγκαθο (υπάρχει και άρθρο στο μπλογκ εδώ, με την εμπορική ονομασιά Milk Thistle. αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρείς πλήθος αναφορών. Μαζί με την αγκινάρα θα είναι τα αποδεδειγμένα φυτά με ηπατοαναγεννητική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η ουσία που υπάρχει στο γαιδουράγκαθο όπως θα διαβάσεις εδώ λέγεται σιλιμαριν (ίσως αυτό να είναι ένα από τα "S" Silymarin στο "SST" δεν ξέρω).
Στην προκειμένη περίπτωση το προτείνω ανεπιφύλκτα στη μητέρα σου δύο χάπια Milk thistle την ημέρα νηστική.
επειδή είμαι και εγώ φορέας το παίρνω σχεδόν ανελλιπώς (ένα την ημέρα το πρώι με το πρωινό μου μαζί με ένα ποτήρι αγκιναρόζουμο.
Το τελευταίο το φτιάχνω στο σπίτι από ένα κλειστό κεφάλι αγκινάρας αφού έχω βγάλει τα εξωτερικά μαυρισμένα φύλλα και το κόψω στη μέση ώστε να αποκαλυφθεί και η καρδιά του κεφαλιού. Μετά βράζω ένα λίτρο νερό και αφού κρυώσει λίγο βάζω μέσα τα δύο μισά και τα αφήνω ένα βράδυ. Το νερό το πρωί το σουρώνω και έχει απιοκτήσει ένα όμορφο πράσινο σμαραγδί χρώμα, και σε ένα γυάλινο μπουκάλι το φυλάω στο ψυγείο. Κάθε πρωί πίνω μαζί με το milk thistle ένα μικρό ποτήρι απ΄αυτό το ζουμί.
Η μαμά ας προσέξει και την δίαιτά της. Τα γέυματά της να είναι μικρά και όχι λιπαρά. Να αποφέυγει ακόμα και την συχνή κατανάλωση κρέατος. Μακρυά το χοιρινό.
Υδατάνθρακες (μακαρόνια ρύζι πατάτες μη τα φοβάται) Οπως και χόρτα και λαχανικά. Οποιαδήποτε κατανάλωση αλκοολ απαγορέυεται δια ροπάλου, τουλάχιστον τώρα που έχει ενεργά το πρόβλημα.
Το ηπαρ της π΄ρπει όσον το δύνατον να λειτουργεί πιό ξεκούραστα.

Το milk thistle πάντως μπορώ να στο προμηθέυσω για να μην ψάχνεις και με το ταχυδρομείο. (δωρεάν έξοδα αποστολής αν πάρεις δύο μπουκαλάκια) Στέιλε πλήρη διέυθυνσή σου και όνομα στο
cherokee_16346@yahoo.com
αν ενδιαφέρεσαι. Ρώτα και τον γιατρό αν εννοεί το ίδιο πράγμα.
Στην διάθεσή σου ότι χρειαστείς. και καλό κουράγιο
sakis

Anonymous said...

τωρα ειδα πρωτη φορα τη σελιδα μπραβο παιδια φυσικα και εγω φορεασ ειμαι δεν ξερω τι αλλο να πω.αν θελει κανεισ ασ στειλει μην.

Anonymous said...

Και εγώ πρώτη φορά είδα το blog αυτό και θέλω να δηλώσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη και αγάπη μου σε εσάς που κάνετε post τέτοια άρθρα ενημερώνετε τον κόσμο και δίνετε και συμβουλές σε όποιον σας ζητάει . Συγχαρητήρια και ο θεός μαζί σας. Ευχαριστώ

Anonymous said...

Kalispera.Euxomai na exete kouragio kai dunami oloi sas! Tha i8ela na ma8w an i upatitida-c metadidetai me ti sexoualiki epafi se sta8eri sxesi. Apokti8ike apo metagisi pi8anotata, se polu mikri ilikia, alla entopistike sta 28. Twra 8a ginei 8erapeia....Pi8anotites???? Euxaristw polu...

Anonymous said...

file m pi8anotita o ios na eisil9e ston organismo se ilikia 4 etwn apo metagiseis. eimai 20 xronon ke dn exw emfanisei kapoio symptona. oi hpatikes eksetaseis einai ok.dn xreiazete 8erapeia. yparxei periptosh na ekrizw8ei apo mono t apo ton organismo?ti pithanotita yparxei na emfanistoun simptomata?dn kapnizw ke kamia mpiritsa pu ke pu. efxaristw poly!

Anonymous said...

file m pi8anotita o ios na eisil9e ston organismo se ilikia 4 etwn apo metagiseis. eimai 20 xronon ke dn exw emfanisei kapoio symptona. oi hpatikes eksetaseis einai ok.dn xreiazete 8erapeia. yparxei periptosh na ekrizw8ei apo mono t apo ton organismo?ti pithanotita yparxei na emfanistoun simptomata?dn kapnizw ke kamia mpiritsa pu ke pu. efxaristw poly!

Anonymous said...

file m pi8anotita o ios na eisil9e ston organismo se ilikia 4 etwn apo metagiseis. eimai 20 xronon ke dn exw emfanisei kapoio symptona. oi hpatikes eksetaseis einai ok.dn xreiazete 8erapeia. yparxei periptosh na ekrizw8ei apo mono t apo ton organismo?ti pithanotita yparxei na emfanistoun simptomata?dn kapnizw ke kamia mpiritsa pu ke pu. efxaristw poly!

Anonymous said...

k egw ekana xrisi ousiwn kai exw kopsei edw k 9 xronia. edwsa aima gia kapion pou xriastike k mou vrikan ton io. perasa sto strato alla poly fovamai oti 8a mou kanoun eksetaseis ekei 8a to vroun kai 8a me dioksoun. akousa pws an arxiseis 8erapeia den fenete meta stis eksetaseis mexri na teliosei,einai ali8eia??

Anonymous said...

υπαρχει περιπτωση καποιος να ειναι θετικοσ στην anti-HCV αλλα να μη μεταδιδει τον ιο? αν ναι, πως ελεγχεται αυτο?

Anonymous said...

Σάκη ο αδερφός μου πάσχει από ηπατητιδα C πρωην τοξικομανής, μένει μαζί μου αλλά έχω και 4 παιδιά τα 2 μωρακια, ανησυχώ για τη μεταδοση του ιού, προσέχω τους κανόνες αλλά αναρωτιέμαι αν γίνεται μετάδοση και από τα κουζινικά σκεύη πιρούνια ποτήρια ή τι άλλο να προσέχω. Είναι επικίνδυνο που τον φιλοξενώ ?
Επίσης για τη θεραπεία πόσο επίπονη είναι? Ο αδερφός μου δεν θέλει να την κάνει. Καλύπτονται τα φάρμακα από τα ταμεία κιαν οχι πόσο κοστίζει?
Ευχαριστώ πολύ

Marilia said...

kalhspera...den eimai foreas..alla eixa sxesh m atomo pou eixe ekana duo fores 3etaseis kai vghkan arnhtikes.... alla pote den mporw na ths empisteutw... pws mporw na katalavw an exw kolhsei...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Μαρίλια
Η Ηπατ/C δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη. Σε αντίθεση με την Β. Το ποσοστό 2% και κάτω δεν την εντάσσει στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οποτε μην ανησυχείς. Αλλά τέτοια νοσήματα και άλλα πιό σοβαρα μας υπενθυμίζουν την αναγκαιοτητα χ΄ρλησης προφύλαξης. Εκτός αν έχουμε βεβαιωθεί αμφιμονοσςήμαντα εννοείται για τν ασφάλεια της σχέσης μας. Νομιζω καταλαβαινόμαστε/

Ανώνυμε
και άλλοι επισκέπτες. Παρακαλώ διαβάζετε και τα άλλα σχόλια και απαντήσεις για να παίρνετε τις απαντήσεις σας.
Τώρα για τον πρώην που μένει στο σπίτι με τα παιδιά τον μονο εμφανή κίνδυνο αν μου επιτρέπεις που διαβλέπω είναι κατα πόσο μπορούν να συμβιώσουν ο αδελφός σου και τα μικρά παιδια. Δεν ξέρω σε πιό βαθμό έχει επανενταχθεί αλλά συνήθως τα άτομα αυτά δεν σταματουν να καταχράζουν το αλκοο΄λ και το τσιγαρο, χωρίς να ξεχνάμε και την χαμηλού επιπέδου συμπεριφορά που κάθε άλλο αρμόζει στα παιδία,

Anonymous said...

....

Anonymous said...

hmoun xrhsths endofleviwn narkwtikwn....exw sxesh m kopela edw kai 5 mhnes denxrhsimopoioumai profylaxtiko..oi gatroi m diegnwsan oti exw hpatitida c...yparxei periptwsh na kollhsw thn kopela m? an ka exw mpei se programma ape3arthseis mono kai mono gia to diko ths kalo kai fsk kai g to diko m!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε
σε παρακαλώ διάβασε αμέσως πιό πάνω την απάντηση μου. Αλλά η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό

Anonymous said...

geia sas eimai foreas ypatitidas c i kopela m mou spaei ta neura synexws gt fovatai mhn kollhsei...alla ths exw e3hghsei oti den prokeitai na kollhsei...gt polu apla prosexw mono mhn erthei se epafh m to aima m..mexri na teleiwsw kai egw thn therapia m...den thelw na xrhsimopoihsw prof gt exoume statherh sxesh ... einai t mellon m..alla den antexw allo na m symperiferetaio les kai den eimai fysiologikos gia vlakeies pou anhkoun kathara sto parelthon..authn i paranoia m exei talaipwrisei psyxologika... stenaxwriemai na m thewrei arrwsto...t idio m to koritsi... authn pou leei oti m empisteuetai! den mporw na hremhsw pleon... katareei kai ths dikes m prospatheies!

Anonymous said...

μπράβο στον δημιουργό της σελίδας.
ο φίλος μου έχει ηπατίτιδαc, και δυστυχώς εξακολουθεί να πίνει αρκετά. αυτό που με ανυσηχεί είναι οτί βγάζει εξανθήματα τον τελευταιο καιρό σε όλο του το σώμα, αυτό έχει σχέση με τον ιό?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε φίλε
ΛΑΘΟΣ μεγάλο το ότι εξακολουθεί και πίνει αρκετά. Δεν ξέρω μάλιστα αν έχει ενεργή ηπατίτιδα C δηλαδ΄γ θετικό φορτίο ιού στο αίμα του (παρέπεμψέ τον να το κάνει με ειδική εξέταση αίματος ΑΜΕΣΑ) τα εξανθήματα μπορεί να είναι μιά υπεραντίδραση του ήπατος του ενάντια στη φόρτιση που δέχεται.
Ηπατολόγος και όχι δερματολόγος σε πρώτη φάση.
Καλες γιορτές και υγεία σε όλους

Anonymous said...

ξέρει κανείς πόσο κοστίζει η θεραπεία της?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Τα φάρμακα δεν είναι φθηνά. Αν συνταγογραφηθούν ομως έχουν συμμετοχή 0

Anonymous said...

kalhspera paidia prosfata anakalipsa oti exw ypatitida c.tin kolisa apo ena filo mou poy eixe kai otan trakarame me to mixanaki eixa pliges kai egw kai to paidi kai otan ton akoumpisa pira ton io..to palikari omos 1 xrono den epine pota den kapnize kai stis prosfates eksetaseis pou ekane den tou ton vrikane ton io xwris omos na kanei kamia therapeia...pws to eksigite ayto ginetai i mporei na exoune vgei lathos..???

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε
υπάρχουν και false results (λάθος εργαστηριακά) που μπορεί να δείχνουν θετικά αντισώματα στον ιο και να είναι λάθος.
Συνιστάται επαναληψη για τον φίλο σου. Ηπατικοί δείκτες και το ιικο φορτιό PCR του ιου. Αν πάλι βγει αρνητικό τοτε ο φίλος σου μάλλον δεν είχα ποτέ C οπότε ψάξε εσύ μετά πώς και ΑΝ φυσικά έχεις Ηπατίτιδα. Ο τρόπος είναι ο ίδιος

Anonymous said...

agaphte file exw mia amfiboleia.exw mia filh me hpatitida c eimaste synexeia mazi thn agkaleiazw alla den xrimopeioume ta idia antikeima dhladh potiri kai rouxa ti peithanotites exw na koleisw? ton allo mhna tha kanw kai exetaseis.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αγαπητέ φίλε. Μην τρελαινεσαι!! Αν διαβάσεις την ανάρτηση θα δεις ότι έτσι οπως τα περιγράφεις δεν κολλάς. Δεν είναι δα και λέπρα η Ηπατιτιδα c!! Ακόμα και με σεξουαλική επαφή η πιθανότητα δεν υπαιρβαινει το 2%
Μεταδίδεται μόνον και απευθείας με μετάγγιση αίματος.
Πάψε λοιπόν να την φοβάσαι και να την δημιουργείς ψυχολογικό πρόβλημα. Απλά προέτρεψέ την να δεί αν έχει ενεργό ιό στο αίμα της για το δικό της καλό και μόνον και άσε τα άλλα με σένα.
Αν θέλεις για να σου φύγει η ιδέα κάνε και σύ μία αιματος ...

Anonymous said...

πως λέγεται η εξέταση που πρέπει να κάνω για να βρω το ποσοστό του ιού στο αίμα μου...πάσχω απο ηπατίτιδα c... ευχαριστώ....

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Εξέταση HVC ιικού φορτιόυ ή αλλιώς PCR

Anonymous said...

Καλησπέρα, απο σήμερα θα φιλοξενούμε έναν θείο μου ο οποίος έχει ηπατίτιδα c εδώ και 2 χρόνια. Απο θεραπείες, απο οτι ξέρω, παίρνει μόνο κάτι χάπια(δεν ξέρω πως λέγονται). Του αρέσει πολύ να μαγειρεύει, θεωρώ οτι είναι εντάξει να τρώμε τα φαγητά που μαγειρεύει,έτσι δεν είναι? Απλά είμαι λίγο ασθενοφοβική και υποχόνδρια αλλά δεν θέλω να τον κάνω να νιώσει άσχημα σε καμία περίπτωση..Ίσα ίσα θέλω να ξεπεράσω την φοβία και το κόπλεξ μου.. Ευχαριστώ πολύ και να είστε πάντα καλά!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Δεν έχει λέπρα ο Θείος. για όνομα του Θεού. Ανώνυμη διαβάστε παρακαλώ το ποστ για τους τρόπους μετάδοσης... Να μην επαναλαμβάνομαι.

Anonymous said...

Συγνώμη, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν έχει λέπρα..Συγνώμη και πάλι..Καλή συνέχεια και ευχαριστώ!

Anonymous said...

Καλησπέρα σας! Πώς απολυμαίνουμε την τουαλέτα ενός σπιτιού στο οποίο πήγε ένας φορέας ηπατίτιδας C ?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

οπως κάνουμε συνήθως

Anonymous said...

γεια σας επιασα το τσιγαρο καποιου που ισωσ εχει ηπατιτιδα c.μετα εβαλα το χερι στα ματια η και στα σπυρακια μου.μπορει να εχω κολλησει?ευχαριστω

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε με το τσιγάρο ναμαστε σοβαροί λίγο ...διαβασε πιό πάνω αλλα και το άρθρο.... πιστέυω ότι γιαυτό μπαίνεις κάπου να πάρεις πληροφορία....

vana said...

paidia mhn treleneste toso eukola me thn ipatitida c.prosfata perasa mia katastash exei o syntrofos mou alla egw eimai ernitiki mexri prin to mathoume eixame eleytherh erwtikh epafh.apla thelei prosoxh

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Σωστή Βανα... έτσι ακριβώς

Anonymous said...

geia sas tha ithela na mathw poso kostizei i exetasei tis ipatitidas c xoris sintagografisei.euxaristw

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Οταν χρειάστηκε να κάνω πριν από 10 περίπου χρόνια έκανε 120 ςυ αν θυμάμαι καλά. αντε να έχει παει 150 170 τώρα όχι παρα πανω
Μιλάμε για την αιματολογική PCR πάντα.
Υπάρχει και η βιοψία ήπατος που καλύτερα να την κάνεις σε ψαγμένο γαστρεντερολογο ή ηπατολογο, ή σε νοσοκομείο.

Εκτός αν μιλάς για απλή αιματος για ηπατικό αντιγόνο C που είναι πολύ πιό φθηνή.

Σε κάθε περίπτωση ρωτάς στα κέντρα τύπου Βιοιατρική κλπ για καλύτερη πληροφόρηση

Anonymous said...

euxaristw poli: )signwmi pou tha se kanw na epanaliutheis alla den borw na isixasw.to agori mou perase ipatitida c kaname eleuthero sex 2 fores.leei pos exei therapeutei alla den boro na ebisteutw tipota.an den exei therapeutei exw kolisei kai egw?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Η C δεν θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νοσημα. Η πιθανότητα μετάδοσης με αυτόν τον τ΄ροπο είναι κάτω του 1% και αυτό αν υπάρχει ανοικ΄τη είσοδος στο αίμα από τους βλοννογόνους του κόλπου ή αιμορραγούσα περιοχή στο πέος.

Anonymous said...

Συγχαρητηρια για την καλή σου δουλειά! Επιτέλους μια αναφορα για hep-c η οποια δεν "τρομοκτρατει" τον αναγνώστη!!!
Η hep-c σημερα ειναι σχεδόν ιάσιμη αν ακολουθήσεις πιστα τις οδηγειες των γιατρων! Μιλάω σαν παθώντας που γνώρισε τον "ρατσισμό" λόγο της ασθένειας. Ευτυχως σήμερα ειμαι ΚΑΛΑ και θέλω να δωσω κουράγιο σε ΟΛΟΥΣ οτι ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απλά προσπαθώ να μεταφέρω και να αναδημοσιεύω στο μπλογκ εδώ άρθρα επιστημονικά περί της υγείας αλλά από αξιόπιστες πηγές ώστε τουλάχιστον η πληροφορία που μπορεί να πάρει κάποιος να είναι έγκυρη. Η Υγεία είναι σημαντικό πράγμα και ευάισθητο... Χαιρομαι που ανταποκρίθηκες στην θεραπεία και είσαι πλέον καλά..

Anonymous said...

καλησπέρα, χρειάζομαι την συμβουλή σας.Ο άντρας μου πάσχει απο ηπατιτιδα c και πρόκειται να ξεκινήσει την θεραπεία.Δυστηχως όμως κάνουμε προσπάθειες να αποκτησουμε παιδί!Εχω πανικοβληθεί για τυχον γενετικες ανωμαλιες.θα συνιστουσατε να σταματησουμε τις προσπαθειες γαι παιδι μεχρι το τελος της θεραπειας? ευχαριστω

john said...

Παιδιά μπορεί κάποιος να γράψει κάποια συμπτώματα ηπατίτιδας?

Ενα μηνα μετά απο επαφή χωρίς προφύλαξη εμφάνισα αποχρωματισμό στα κόπρανα (ειναι πιο ανοιχτά) και άσπρα στίγματα-σημάδια επάνω.
Αυτο το σύμπτωμα το εμφανισα 30 μερες μετά την επαφή και διαρκεί περίπου 35 μέρες μέχρι σήμερα.

Εαν διαγνωσθώ πως βρίσκομαι στην οξεία φάση της μόλυνσης θα με βοηθήσει για την θεραπεία? (το ρωταω για να δω αν αξίζει να κάνω pcr και να μην περιμένω να περάσει εξάμηνο για να κάνω anti-hcv)
Ευχαριστώ

Anonymous said...

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΕΧΕΙ ΙΠΑΤΤΙΤΙΔΑ ΓΑΜΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ C

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

John εξέταση κοπ΄ρανων πρώτα και καλλιέργειά τους. PCR από τους 3 με 6 μήνες μετά .Αντισώματα μπορείς και πιό νωρίς. Μην πανικοβάλλεσαι πάντως

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμη εσύ που προσπαθείς για το παιδί. Γενετικές ανωμαλίες δεν υπάρχει περίπτωση. Συμβουλέψου γυναικολογο σου π΄ρωτα αν και η γνώμη π΄ρωτα η θεραπέια και μετά όποια προσπάθεια για εγκυμοσύνη .

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε εσύ που απολυμάινεις τα πάντα, Οταν βγάνεις σε καφετέρια έξω πώς ξέρεις οτι ολα ειναι καλά. ? Διάβασε και λίγο το ποστ πριν κάνεις ερωτήσεις

Anonymous said...

καλησπερα.δουλευω σε φαρμακειο κ σημερα τρυπιθηκα με μια βελονα μιας κιπελας που ειχε ιπατιτιδα c. Στο νοσοκομειο μου μου εκαναν ενεση pegasys κ μου ειπαν οτι δεν εχω φοβο να κολλησω κ να κανω την εξεταση σε 10 μερες,ξεξρετε αν ισχυει αυτο με την ενεση;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αφού σου είπαν ότι δεν έχεις φόβο να κολλήσεις γιατί αμέσως σου ξεκίνησαν θεραπεία π΄ρωτης επιλογής Pegasys? δεν καταλαβαίνω. Κάτι δεν μου λές καλά,
Τέλος πάντων αν πραγματικά όπως λες τρυπήθηκες κάνε μία εξέταση μετά από ένα μήνα για να δείς αν είσαι θετικό αντισωμάτων και μέτα άλλη μία μετά το 3μηνο

marilou said...

καλημερα πριν λίγο καιρό έκανα σεξ με κάποιον που είχε ηπατίτιδα c γράφεται ότι είναι δύσκολο να κολλήσεις μέ σεξουαλική επαφή . αυτό που με ανησυχεί είναι ότι εκείνη την ημέρα είχα περίοδο . Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσω τον ιό ? . Ευχαριστώ πολύ.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Μαριλου
Δεν το νομζω αν και θεωρητικά ο κίνδυνος μπορεί ποσοστιαία να αυξάνεται. Θα το θεωρούσα πολύ πίο ποθανό πάντως αν είχαμε τν περίπτωση να αιμοραγούσε ή να είχε αμυχή στο πέος του ο σύντροφός σου. Η περίοδος της γυναίκας είναι κάτι που αποβάλλεται από το σώμα της γυναίκας παρά αίμα το οποίο πρόκειται να μπεί στην κυκλοφορία. Η δια μέσου τριχοειδών αγγείων μόλυνση φαντάζει πολύ δύσκολη.
Θα σε συμβούλευα πάντως μετά από δίμηνο και εσύ να κάνεις ένα τεστ αντισωμάτων να σου φύγει η ιδέα.

marilou said...

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

marilou said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

καλημέρα.ο φίλος μου έκανε ένα χειρουργείο στο πόδι τον ιούνιο και του είπαν ότι έχει ηπατίτιδα c.είμαστε μαζί ένα χρόνο.μέχρι τα χριστούγεννα κάναμε ελεύθερο sex.από τα χριστούγεννα μέχρι που το μάθαμε με προφυλακτικό.τώρα δεν κάνουμε ούτε με προφύλαξη γιατί φοβάμαι.εώ έκανα εξάταση και βγήκε αρνητική.σε 15 μέρες θαβγουν οι δικές του εξετασεις που του είπαν να κάνει για το pcr μάλλον.υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος στο νοσοκομείο που εκανε την εγχείρηση?κι επίσης με το στοματικό έρωτα κολλάει?

Anonymous said...

είχα σχέση κι έκανα πρωκτικό σεξ με σύντροφο, που όπως μου είπε, είχε ηπατίτιδα γ και την έχει θεραπεύσει....υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Επαναλαμβάνω η c ΔΕΝ είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη οπως η b.η πιθανότητα μετάδοσης είναι κ´ατω του 2%. Παρακαλώ διαβ´αζετε τις πιό πάνω απαντήσεις για να μην επαναλαμβ´ανω τα ίδια . Παρόλα αυτά καλό είναι αν έχουμε αμφιβολίες αλλά και να μας φεύγουν κεκες ιδέες μετά πάροδο τριμήνου να κάνουμε εξέταση αντισωμάτων και ΕΑΝ είναι θετικό τότε κάνουμε και pcr για να διαπιστώσουμε αν εχουμε ενεργ´ο ιό στο αίμα μας. Απλά πράγματα.

Anonymous said...

γεια σας. μολις εμαθα οτι το αφεντικο μου στη δουλεια πασχει απο ηπατιτιδα c. τοσο καιρο χρησιμοποιουμε την ιδια τουαλετα. Υπαρχει κινδυνος να εχω κολλησει; χρειαζεται να εξεταστω? τι πρεπει να προσεχω απο εδω και περα;

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανωνυμε. Οταν βγαινεις εξω και χρησιμοποιεις κοινες τουαλετες ξερεις τι συμβαινει? διαβασε σε παρακαλω σχολια και κυριως την αναρτηση που ταλεει καυ τα εξηγει ικανοποιητικα. Να μην επαναλαμβανω..

Anonymous said...

καλησπερα,ηρθα σε ερωτικη επαφη με καποιον που εχει ηπαττιτιδα c. καναμε σεξ περιπου 2 3 φορες επι 20 λεπτα η καθε μια φορα,φοβαμαι πολυ και εχω ανχοθει να μην εχω κολλησει..Για να κολλησεις πρεπει και οι δυο να εχουμε πληγες στα γεννητικα μας οργανα?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Δεν ειναι σεξουαλικως μεταδιδομενο νοσημα. Δυνητικα μπορει να μεταδοθει οταν πραγματικα υπαρχουν πληγες που αιμορρ;αγουν και στους δυο. Δεν μεταδιδεται με το σπερμα. Η πιθανοτητα ειναι της ταξεως του 2-3% Αν εχεις παντως αγωνια διαβασε το ποστ και τα σχολια πιο πανω για το ποιες εξετασεις χρειαζονται ..Μην αγχωνεσαι παντως .
Την επομενη φορα προφυλακτικο, που πρεπει να το χρησιμοποιουμε σε ευκαιριακους συντροφους ουτως η αλλως και για πολλους λογους

Anonymous said...

Athanasie σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου, η πλακα ειναι οτι στην σχολη που ειμαι η μικροβιολογος μου ειπε τα εντελως αντιθετα,προφανως δεν πρεπει να διδασκουν τετοια ατομα γιατι δινουν λαθος πληροφοριες χαχα.Μακαρι να μην εχω κατι,θα περιμενω ακομα εναν μηνα και θα παω να κανω εξετασεις..

Anonymous said...

Γεια σας ειμαι 16 ετων εκανα πριν 6 μηνες ενα τατουαζ απο εναν που ειχε πατιτιδα τις βελονες μου τισ καθαρισε αλλα φοβαμε μην εχο κολισι δεν εχο σιμπτοματα πατιτιδας ποναω δεκσια απο τιν κιλιαοχι αλλα εχο παραξενα κοπρανα καφε σκουρα καμια φορα ανιχτα δεν εχο σταθερα κοπρανα θελω να μαθω αμα εχο πατιτιδα πως μπορώ χωρις να το καταλαβουν οι γονεισ μου μπορο να τιν ξεπερασο σαν να μην ιπιρχε ποτε πιτε μου σασ παρακαλω εχω τρελαθει καθε μερα σκευτομε εχω! δεν εχω

Anonymous said...

Kyrie saki elpizw na sas ir8e to minima mou

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αν εννοεις οτι τις ιδιες βελονες τις ειχε χρησιμοποιησει και αλλος που αποδεδειγμενα ειχε ηπατιτιδα τοτε ναι διατρεχεις κινδυνο .
Το πρωτοκολλο λεεει παντως οτι οι βελόνες για καθενα ειναι μοναδικες ει δυνατον ανοιγονται μπροστα σου και μετα πετιωνται δεν καθαριζονται οπως λες.
Ειμαι νομιζω σαφης.
Αν παλει τρελλαινεσαι ειδικα αν μετα από 6 μηνες μια εξετασει αντιγονου στο αιμα αρκει να δειξει αν εχεις ελθει σε επαφη με τον ιο. Πηγαινεις και το κανεις ειναι απλο.
Τα πονακια που αναφερεις μπορει να ειναι και νευρικης φυσεως απο την αγωνια σου .

Anonymous said...

κυριε να σας εξυγήσω ακριβος τι εγινε ο φίλος μου δεν είχε μηχανημα κε μου το έκανε με σκετη βελόνα κε μελανι τισ καθαρισε αλλα φοβαμε μην εχο κολισι που μπορω να κανω εξεταση χωρις να το καταλαβουν οι γονεις μου? το παλικαρι εχει αυτος πατιτιδα που μου εκανε το τατοο κε με ξερει απο μικρο μαλλον μου επεξε σορρυ που θα πω την εκφραση πουστια αμα εχο κολιση θεραπευετε κε θα γινω καλα σιγνωμη που σας πρίζω αλλά εχο πολι ανχός κε μου ερχετε να φουνταρο απο την ακροπολη!!

Anonymous said...

κε που μπορω να κανω αυτι την εξεταση που ειπατε αγαπητε μου κυριε?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Σε οποιοδηποτε διαγνωστικο κεντρο.

Anonymous said...

Geia sas eime 17 xronon exo kanei ke tis 3 dosis embolia patitidas eixa erotiki epafh me ena atomo pou eixe kimi8i me enan pou ixe hpatitida iparxi kindinos na exo kolisi?? ta embolia boi8ane sto na mhn kolas?

Anonymous said...

Γεια σας.Η μητερα μου εχει διαγνωστει με ηπατιτιδα c και εχει κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις,θα ξεκινησει θεραπεια αυτη την εβδομαδα.Ο γιατρος που την παρακολουθει ειναι πανακριβος!!Και θελει να τη βλεπει καθε μηνα γιατι εχει στιγμα.Εχει ασφαλεια τεβε.Που αλλου μπορει να συνεχισει την θεραπεια γιατι τοσα λεφτα και χωρις αποδειξη δεν μπορει να διαθεσει.Δεν μπορει να παει σε καποιο απλο παθολογο να τις γραφει τα φαρμακα και τις εξετεσεις αιματος?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε που ρωτας για τα εμβόλια
Τα εμβόλια προστατεύουν γιατι αυτή ειναι η δουλεια τους.
Ομως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ειναι και άλλα .
Πρέπει ΠΑΝΤα να παιρονυμε προφυλλάξεις οταν κοιμόμαστε με άτομα που δεν ξερουμε και ειδικα οταν ειμαστε (και ειναι) σεξουαλικα ενεργα και με πολλαπλούς συντροφους.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε για τη μητερα σου.
Μπορείς να διαλέξεις ένα κρατικο΄νοσοκομείο με καλή ηπατολογικη΄κλινικη΄, πχ. Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός, Λαικό κλπ οπου μπορούν να παρακολουθούν την θεραπεία της μητρέρας σου. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέυεσαι σε ιδιωτικές πεισκέψεις.
Η θεραπεία της ηπτ. c ειναι υπόθεση ρουτίνας.
Επιπλέον επειδη πρόσπφατα το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ καλύτερα) υπάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ μαζί με το ΙΚΑ τον ΟΠΑΔ και τον ΟΦΑ , πλέον μπορει΄το νοσοκομείο να συνταγογραφεί και τα κατάλληλα φάρμακα που δεν ειναι οπως ξέρεις φθηνά.

Anonymous said...

ne dn nomizo na exei tpt alo giati dn ixe poles erotikes epafes auti i kopela ke tora vazo profilaktiko apo hpatida omos ime kalimenos dn iparxi kindinos na kolisa e?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Oxi den kindyneueis

Anonymous said...

kalispera edo ke 7 mhnes bgazo paraksena koprana san phlo ke san stoko alla dn exo elipsh barus ke exo kanei embolia prin 10 xronia peripu tis hpatitidas eime 22 xronon iparxi periptosi na exo kolisi?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

επικοινωνεις με γαστρεντερολογο και κανεις εξεταση κοπρανων. Δεν νομιζω να εχει σχεση η ηπατιτιδα

Anonymous said...

Αύριο θα αρχίσω για τρίτη φορά θεραπεία με ιντερφερόνη και ριμπαβιρίνη ! Ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρω ! Ξέρω τις παρενέργειες και προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερα μπορώ προετοιμασμένη . Έχετε κάτι να μου πείτε για την απώλεια μαλλιών ; Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να την περιορίσω ; Ευχαριστώ !

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Καλη επιτυχια!! σημαινει οτι δεν μπορεσες να τελειωσεις τις πρωτες δύο?
Για την απωλεια μαλλιων μην φοβασαι απλα προσωρινη αραιωση ειναι δεν εχει σχεση με την απωλεια μιας χημειοθεραπειας. μπορεις να παρεις καποιο σκευασμα ενισχυτικο απο το στομα σε χαπι . Πιστευω οτι ειναι πιο αποτελεσματικα.

Anonymous said...

Ανακάλυψα το πρόβλημα πριν 15 χρόνια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.Έκανα επί ένα χρόνο ιντερφερόνη 3 φορές την εβδομάδα . Θα ξέρεις ότι η ιντερφερόνη από μόνη της όμως δεν εκριζώνει τον ιό . Πριν 3 χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω την αγωγή που εφαρμόζεται πλέον η οποία περιλαμβάνει και ριμπαβιρίνη .Έκανα 5 μήνες , δεν μπόρεσα να κάνω και τον εκτο .Ζω σε νησί και η επαφή με τον γιατρό που με παρακολουθούσε ήταν προβληματική, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες παραλήψεις . Γεγονός είναι ότι ενώ αρχικά με την ολοκλήρωση της θεραπείας οι εξετάσεις ήταν αρνητικές , 6 μήνες αργότερα , αποδείχθηκε ότι ο ιός εξακολουθούσε να υπάρχει ! Σχετικά με τις παρενέργειες , είμαι εξοικειωμένη αρκετά και αποφασισμένη να τις αντιμετωπίσω αυτή τη φορά μέχρι το τέλος ! Όμως ας πούμε ότι στα μαλλιά μου έχω ''αδυναμία '' και με στεναχωρεί να τα βλέπω να πέφτουν τούφες- τούφες κι ας ξέρω πως είναι κάτι παροδικό ! Αναρωτήθηκα μήπως γνώριζες κάτι παρα πάνω ...Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως !

Anonymous said...

Kalispera sinxaritiria gia to site sas 8a i8ela na sas kanw 1 erotisi exo kanei embolia hpatitidas piga se giatro na paro to xarti na kanw tin e3etasi ke mou lei mhn panikobalese dn exeis tpt tu ipa to simptoma pou exo me ta koprana mou mu pou bgenun anixta lei eice mikros gia na exis kolisi tpt 17 xronon ke dn exis kitrinopo derma ke na ir8e se epa8h o ios logo ton embolion eice kalimenos eixa erotiki epafh me 1 kopela pu ixe hpatitida ke matosa egw ke auti iparxi kindinos na exo kolisi? ke an ne ama kanw 8erapia 8a 3erizo8i o ios san na mhn eixa pote eime ke xristis xasis signwmh pou sas egrapsa tosa alla fovame exo olh ti zwh mprosta mu ke den 8elw na pe8anw!

Anonymous said...

τι παρενεργειες μπορει να εχει η θεραπεια?
ειμαι 21 κ μολις εμαθα οτι ειμαι φορεας -εχει πεσει ι ψυχολογια μου τοσο αποτομα που φοβαμαι την καταθλιψη πλεον λογο του οτι ο κοσμος δεν νιωθει τι ακριβως ειναι κ σκευομαι οτι πλεον μπορει να κουραζομαι απο το πουθενα και δεν το θελω αυτο

Anonymous said...

και κατι ακομα.. κατα ποσο μπορει να επηρεασει η χρηση κανναβης (σκυνκ) εναν που εχει ηπατητιδα c?

Anonymous said...

Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλους .προσφατα ΕΚΑνα sex με μια κοπέλα με προφύλαξη ξέρω πως δεν μεταδίδεται απλά φοβάμαι διότι φίλιθηκαμε και διότι μου έκανε και τις ΕΚΑνα στόματικο έρωτα χώρις προφύλαξη η κοπέλα έχει ηπατίτιδα c και εγω δεν το ήξερα .φοβαμαι διότι εχω και μια σταθερή σχέση με μια άλλη κοπέλα εδώ και τρία χρονια και κάνουμε έρωτα χωρίς προφύλαξη περισσότερο φοβάμαι να μην κόλησω την κοπέλα μου που δεν φτάιει σε κάτι υπάρχει περίπτωση να κόλησω απο το στόματικο η απο το φιλί τι εξετάσεις να κάνω κι πόσο καιρο μετα την επαφή ;Ευχαριστω

Anonymous said...

yparxei periptosi akoupontas stigmiea stegno ema me to xeri na metaferthei kapoia arwstia efoson to xeri akoumpisei kapoia pligi i kati allo?

Anonymous said...

kalispera kopika me thn ksiristiki mixani sto kwmmothrio yparxei periptwsh na exw kollhsei ipatitida c...?kai se posh wra pethainei o ios ston aera??euxaristw poly

Anonymous said...

8a apantisete pote sas parakalw exo grapsi to com edo ke 3 bdomades ti pramata eine auta exoume apories exoume dikeoma na ma8oume

Anonymous said...

καλησπερα,εγω εχω ηπατιτιδα c χρονια,εκανα την θεραπεια πριν 6 χρονια αλλα δεν την ολοκληρωσα,ηταν με pygasus κ κατι αλλα χαπια δεν θυμαμαι πως λεγωταν,κ εκανα προσφατα μια εξεταση κ βγηκε πολυ ανεβασμενη..τωρα τι φαρμακα ειναι για τι θεραπεια?

Στελιος Κρητη said...

καλησπερα,εχω χρονια ηπατιτιδα c,εκανα τι θεραπεια πριν 6 χρονια με pegasus k kati χαπια που δεν θυμαμαι πως λεγονταν..μηπως ξερει κανεις τι θεραπεια δινουν τωρα?γιατι εκανα την εξεταση για να δω πως παω και ηταν πολυ αναιβασμενη κ σκεφτομαι να την ξανα αρχισω

Στελιος Κρητη said...

καλησπερα,εχω χρονια ηπατιτιδα c,εκανα τι θεραπεια πριν 6 χρονια με pegasus k kati χαπια που δεν θυμαμαι πως λεγονταν..μηπως ξερει κανεις τι θεραπεια δινουν τωρα?γιατι εκανα την εξεταση για να δω πως παω και ηταν πολυ αναιβασμενη κ σκεφτομαι να την ξανα αρχισω

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Στέλιο τα χάπια τα αντιικα πρέπει να λογοντουσαν ribavirin . Η peg παραμένει ως έχει . Έχω μάθει όμως ότι όπου ναναι κυκλοφορεί ένα χάπι που περιέχει συνδυασμό αντιικων που καλύπτει και μετάλλαξη του ιού. Και με ελάχιστες παρενέργειες. Δεν νομίζω να έχει βγει ακόμα. Οπότε μάλλον η θεραπεία παραμένει ως έχει . Το pcr σου δηλαδη βγήκε θετικό ? η απλώς τρανασαμινασες μετρήσες ? και πόσο ανεβασμένες ειναι αυτές?

Anonymous said...

Kalispera sinxaritiria gia to site sas 8a i8ela na sas kanw 1 erotisi exo kanei embolia hpatitidas piga se giatro na paro to xarti na kanw tin e3etasi ke mou lei mhn panikobalese dn exeis tpt tu ipa to simptoma pou exo me ta koprana mou mu pou bgenun anixta lei eice mikros gia na exis kolisi tpt 17 xronon ke dn exis kitrinopo derma ke na ir8e se epa8h o ios logo ton embolion eice kalimenos eixa erotiki epafh me 1 kopela pu ixe hpatitida ke matosa egw ke auti iparxi kindinos na exo kolisi? ke an ne ama kanw 8erapia 8a 3erizo8i o ios san na mhn eixa pote eime ke xristis xasis signwmh pou sas egrapsa tosa alla fovame exo olh ti zwh mprosta mu ke den 8elw na pe8anw!

Anonymous said...

Gia sas exw enan filo p i mana t pasxi apo ipatitida B kai 8elo na rwtiso ama metaferete apo to faghto kai ama nai pies ine i siptosis...
8a prepi na prosexo pio poli otan pigeno sto spiti tou i na min anisixo... exw kali ola ta emvolia apo oti ksero..

Anonymous said...

KALIMERA SIMERA VRETHIKA MONI MOU K EHO TIN EFKERIA NA ROTISO APLOS FOVAME MIN EHO K EGO IPATITIDA EPIDI IHA KANI SXESIS MIAS EVDOMADAS 2 3FORES K EHO FOVO MONO POU TO SKEFTOME SKOPEVO NAKANO OIKOGENIA SE LIGO KERO IME 24 HRONON DEN THELO NAEHO KATI TETIO K NAMINO ENGIOS K NAIPOFERI TO PEDI MOU ITE NAMIN BORO NAKANO PEDIA SAS PARAKALO PITE MOU TI PREPI NAKANO K AN INE AKRIVO EMVOLIAZMOS EPIDI I THIA MOU EHI IPATITIDA K EHO MINI POLES FORES TELEFTEA SPITI TIS FOVAME AN ME KATALAVENETE POSO PITHANO INE ME MIA DIO FORES EROTIKI EPAFI NASEKOLISI KAPIOS IPATITIDA K POU NMAPAO NAKANO EXETASIS INE AKRIVO?

ΝΙΚΟΛΕΤΑ,ΠΑΤΡΑ said...

kalhspera. exw mia sxesh edw k 6 mhnes k o filos moy exei hpatitida c.ekane exetaseis, vghke 8etikos sthn anti-hcv alla h pcr bghke arnhtikh...o giatros toy synesthse epanalhpsh ths pcr se 6 mhnes..ayto shmainei oti einai foreas alla de mporei na metadwsei ton io pia? egw kindyneuw kapws h mono me to aima metadidetai? profylaxh pairname ap thn arxh alla twra poy k poy de xrhsimopoioyme. eyxaristw

Anonymous said...

eimoun xristis kai prin 2 xronia exw tin c.exo katatliphi kai etsi den exo arxisei therapeia.

Anonymous said...

na arxiso tin therapeia i oxi;exo frikarei me mena...ti les file mou na kano;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νικολετα . Σωστα ο γιατρος εδωσε οδηγια για επαναληψη. ετσι θα υπαρξει επιβεβαιωση οτι δεν υπαρχει ενεργος ιος. οποτε θα σημαινει οτι ο φιλος σου απλα ηρθε σε επαφη με τον ιο και απλα ανεπτυξε αντισωματα. θεωρητικα η δια σεξουαλικης πραξης μεταδοση ειναι ελαχιστης πιθανοτητας

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανωνυμε. ευτυχως γιατι θα μπορουσες να ειχες κολλησει b η΄AIDS απλα φιλε πολεμησε το παθος σου οσο ειναι νωρις και μετα ασχολεισαι με την c .Αυτη δεν θα σε σκοτωσει αμεσα. πρεπει ομως να κανεις ενα pcr να δεις αν ο ιος ειναι ενεργος

Anonymous said...

na rwtisw kati?malwsa me ena atomo to opoio ap oti akousa exei upatitida c!kai tou eriksa mpounia k skistike ena kommati t dermatos t!k meta ap tn mpounia liga deuterolepta meta arxise na matwnei!uparxei periptwsh na exw kamia molunsh?gt exw mia pligi pl mikri st xeri alla dn tn xtupisa m auto t simeio t xeriou m!ein arketa makria ap ekei h pligh!

makis said...

ειμαι φορεας της ηπατιτιδας c και πρωην χρηστης ηρωινης.εκανα την θεραπεια ιντερφερονης και ριπαβιρινης το 2001.ειμαι στο προγραμμα του οκανα και χωρηγουμε soubotex.οι τρεσαμινασες μου ειναι 50 με οριο το 40.ο γιατρος του οκανα μου συστησε να κανω τεστ rna αλλα θεωρει οτι παω πολυ καλα αφου μετα απο 10 χρονια που εκανα την θεραπεια εχω τοσο μικρες τρεσαμινασες ασχετα αν ειναι λιγο πανω απο το κανονικο.μεσα σε αυτα τα 10 χρονια ομως εχω κανει πολλες υποτροπες με τα ναρκωτικα και εχω καταναλωσει υπερβολικες ποσοτητες αλκοολ.θελω να ρωτησω αν ειναι απαραιτητη αυτη η εξεταση που μου προταθηκε και επισησης αν εχει ανακαλυφθει φαρμακο το οποιο εκριζωνει την ηπατιτιδα c.

Anonymous said...

ο γιος μου πασχει απο ηπατιτιδα c και κανει θεραπεια με ridavirin.επειδη μας ειναι δυσκολο ν αγοραζουμε τα φαρμακα λογω του οτι εμαστε ανεργοι παρακαλω παρα πολυ αν σε καποιον περισευουν και μπορει να μας τα χαρισει ας εποικοινωνισει μαζιμας στο 6997502084. ευχαριστω .

Anonymous said...

kalispera sas...(SOS)

Enxw sxesi edw kai 1 xrono me ena paidi, ekane aples eksetaseis kai tou bgike to antisoma tis ipatitidas C thetiko, giayto to logo ekane meta kai PCR, alla ayto bgike arnitiko.
Tha ithela sas parakalw na mou pite epidi den eixa sexoualiki epafi pote mou me kapion antra prin, oute me to agori mou twra olokliromeni epafi , eimai parthena...tha ithela sas parakalw na mou pite telika exei i den exei? tha kolisw an kanoume free sex? prepei na prosexei ti trwei?

tha energopoieithei o ios kai tha nosisei kapia stigmi sto mellon ?
mporoume na kanoume paidi ?ayta tha kolisoun?

(Sas parakalw an mporeite na mou apantisete giati exw trelathei )

Anonymous said...

Καλησπέρα,ήθελα να ρωτήσω...ο φίλος μου είναι πρωην χρήστης,έχει ηπατίτιδα c,έκανε τη θεραπεία ιντερφερόνης και μου είπε οτι κατάφερε να κοιμίσει τον ιό,αυτό τι σημαίνει?Μπορεί να τη μεταδώσει πλέον?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αυτο σημαινει οτι με το pcr δεν ανιχνευεται ενεργος ιος (στελεχη) στο αιμα του. Φυσικα και δεν τον μεταδιδει.
Απλα μετα απο ενα διαστημα που θα του ορισει ο ηπατολογος συνηθως απο 6 μηνες μεχρι χρονο κανει παλι ενα pcr και μετα απο καποια χρονια παλι αλλο ενα ωστε να οριστικοποιηθει η θεραπεια

Anonymous said...

εχω c .περσι γεννησα ενα μπεμπη ,που ευτυχως δεν φερει τον ιο.οταν εκλεισε τους 6 μηνες του εκανα pcr και βγηκε αρνητικος.εγω ομως εχω ακομη το προβλημα και τωρα που εχω το γιο μου δεν θελω να πεθανω.πρεπει να το εχω 10 χρονια και ισως περισσοτερο.δεν πινω καθολου αλκοολ ,ομως περιστασιακα εισπνεω λιγο.δεν κανω ποτε παλι ενδοφλεβια!ξερεις αν επιβαρυνω την κατασταση μου με την χρηση?τα επιπεδα ιαιμιας ηταν πολυ χαμηλα.φοβαμαι τη θεραπεια και μενω στην επαρχια .τι γνωμη εχεις ?υπαρχει περιπτωση-αν προσεξω πολυ-αυτοιασης?κοπωση εχω και στεναχωριεμαι.μονο η ιδεα με αρρωσταινει.σευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο για το ενδιαφερον σου.ντρεπομαι πολυ γιαυτο και μονο ετσι μπορω να ρωτησω για το προβλημα μου.με τον πατερα του παιδιου ημουν 3 χρονια και δεν κολλησε.βεβαια μολις το εμαθε-και γω στις εξετασεις της εγκυμοσυνης το αντιληφθηκα- ,πριν γεννησω με παρατησε.δεν εχω εκτοτε επαφες.ειναι και αυτος ενας απο τους λογους που θα ηθελα να γιατρευτω.αραγε γινεται?

Anonymous said...

geia sas. eimai 21 xr...prin ena xrono imouna me ena paidi pou eixe ipatitida c.kai itan kai xristis irwinis.vevea gt oti eixe ipatitida mwleis xwrisame t ematha...mexri twra den exw sumtomata.....an kai exw diavasi oti anthrwpoi pou exoun ipatiti...c......kitrinizi t aspro tn mation.kai mou fenete oti kai emena kapos einai.para poli ligo...fobame kai t skeutomai sinexeia mps...exw kai egw t na kanw....

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμη .
Και μόνο για το παιδι πρέπει να σταματήσεις τη χρήση. Πιθανόν η κόπωση να είναι ένδειξη οτι έχεις ενεργό ιό. Εγω θα έλεγα οτι πρέπει να ξεκινήσεις τη θεραπεία με ιντερφερονη και με αντιικα . Θέλει υπομονή στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ριζική θεραπεία αρκεί να σε παρακολουθεί ηπατολογικο. Καλα κανείς και δεν πίνεις τουλάχιστον τώρα. Αποφάσισε το και μη φοβάσαι .
Όπως το έχω ξαναπεί δεν θεωρείται σεξουαλικές μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν και η προφύλαξη γενικώς επιβάλλεται στη σημερινή εποχή . Σευχαριστω για τα καλα σου λόγια

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Όπως έχω ξαναπεί σεξουαλικα δεν μεταδίδεται . Το ποσοστό είναι 2% και λιγότερο. Οπότε μην ανησυχείς απο αυτή την άποψη . Εκτός αν έχετε κάνει κκοινη χρήση βέλος ας.
Τα ματιά κιτρινιζουν όταν υπάρχει ηπατικος ικτερος, δηλαδή ενεργή ηπατίτιδα που θέλει άμεση θεραπεία.
Επίσκεψη ηπατολογικο χρειάζεται για να κανείς τις απαραίτητες εξετάσεις και να σου φύγει η ιδέα.

Anonymous said...

oxi den exoume kani tpt tetoio....euxaristw para polu gia tin sumbouli sas na ste kala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

oxi den exoume kani tpt tetoio....euxaristw para polu gia tin sumbouli sas na ste kala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

oxi den exoume kani tpt tetoio....euxaristw para polu gia tin sumbouli sas na ste kala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

oxi den exoume kani tpt tetoio....euxaristw para polu gia tin sumbouli sas na ste kala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

oxi den exoume kani tpt tetoio....euxaristw para polu gia tin sumbouli sas na ste kala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ελένη said...

Καλησπέρα και μπράβο που δίνετε συμβουλές στον κόσμο που δεν γνωρίζει!'Εμαθα οτι το άτομο με το οποίο είχα σχέση είχε ηπατίτιδα c,παρόλο που είπατε οτι δεν θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο εγώ θέλω να κάνω εξετάσεις για να είμαι πιο ήσυχη.Μετά από πόσο καιρό από την σεξουαλική επαφή μπορούν οι εξετάσεις να δείξουν αν υπάρχουν αντισώματα?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Anonymous said...

Kalispera k apo mena...katarxas sinxaritiria gia to blog k' gia to endiaferon sto na apantas k' na asxolise me ton kathena proswpika, einai pragmatika aksiothaymasto...
An k' nomizw oti pira tin apantisi, alla epeidi eimai k ligo mperdemenos me to thema...ithela na rwtisw an iparxei pithanotita na koliseis ton io apo astheni tis ipatitidas C, apo tin toualeta...etixe ena peristatiko pou xrisimopoihse tin idiwtiki mas toualeta 1-2 fores k' meta mathame oti itan arrwstos...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανώνυμε. Σευχαριστω και σένα για τα καλα σου λόγια. απο την τουαλέτα δεν υπάρχει περίπτωση. Μην το μπερδευεις με την ηπατίτιδα Α που στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοίαται και περνάει απαρατήρητη. Εκτός των περιπτώσεων που παρουσιάζει σφοδρότητα και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.

Anonymous said...

Kalispera k pali apo ton anonimo stis 27 august... se eyxaristw poli gia to endiaferon sou, na se kala...sinexise ayto pou kaneis giati einai spanio, kai kali dinami...

Anonymous said...

γεια σας ειμαι 15 ετων...πηγα και εκανα sex στο μπουρδελο.εχω την φοβια στο να κολησα aids αν κ εβαλα προφυλαξη

keratsini-drapetswnanews said...

κ

Anonymous said...

κ

Anonymous said...

εγω ειμαι και παλι αυτος που σας ειπα οτι εκανα sex στο μπουρδελο με προφυλαξη ομως αλλα εχω το αγχος μηπως κολησα aids πειτε μου κατι γτ δν μπορω αλλο ειμαι 14 ετων

Anonymous said...

kalhmeras sas egeine mia erwtisi gia tin xrisi kanabis stn opoia den eida mia apantisi .ama epireazi st ipatitida c.....?

Anonymous said...

Fine way of telling, and fastidious post to obtain
data regarding my presentation subject matter, which i am
going to present in school.
my website - how to get your boyfriend back

Anonymous said...

Hello every one, here every person is sharing such know-how, so it's fastidious to read this web site, and I used to go to see this weblog daily.
Review my website ... drum tobacco

Anonymous said...

Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks?

If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
I get so much lately it's driving me mad so any support is very much appreciated.
Feel free to visit my webpage - erinmore balkan mixture

Anonymous said...

Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

I'll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely comeback.
Stop by my web-site :: yourtobaccosstore.com

Unknown said...

Καλησπέρα θα ειθελα να ρωτήσω άμα καθαρίσουμε την ένεση με καυτό νερό και λεμονι πολύ καλά υπαρχή πιθανότητα να κολησης την c αν ναι μετά από ποσό χρονικο διαστιμα

Unknown said...

Καλησπέρα θα ειθελα να ρωτήσω άμα καθαρίσουμε την ένεση με καυτό νερό και λεμονή υπαρχή πιθανότητα να κολλήσω και αν ναι μετά από πόση ώρα παρακαλώ απαντήστε ευχαριστώ

Anonymous said...

Hey I am so thrilled I found your website, I really found you by error, while I was researching on Aol for something else, Anyhow I
am here now and would just like to say thank you for a
incredible post and a all round exciting blog (I also
love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also
added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please
do keep up the superb b.
Take a look at my blog : get rid of blackheads

Anonymous said...


I need to to thank you for this good read!! I definitely loved every bit of it. I've got you book-marked to check out new stuff you post…

μόνο για σήμερα said...

καλημέρα κ χίλια μπράβο, ξαναδημοσιεύω απο ανασφάλεια, η ερώτηση είναι άν η καινούργια θεραπεία με ιντερφερόνες μη ενέσιμες(χορήγηση απο το στόμα)είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματική και κυρίως άν οι παρενέργειες είναι ηπιότερες. διαφωνώ -ξέχασα να το αναφέρω πρίν-με τα ποσοστά θεραπείας, ο γιατρός μου έχει αναφερθεί σε ένα 40% με 60% και ανάλογα τον γονότυπο, ευχαριστώ

ΜΑΡΙΑ said...

καλησπερα! με λενε μαρια κ ηθελα να ρωτησω, αν γνωριζεις, τι γινεται σε περιπτωση που μεινει καποια εγκυος απο εναν φορεα ηπατιτιδας c, ο οποιος ομως εχει ξεκινησει αγωγη εδω κ ενα μηνα. υπαρχει κινδυνος μεταδοσης του ιου στη κοπελα η στο εμβρυο? κ αν ναι, τι θα συνιστουσατε να κανει? σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Anonymous said...

The ability to personalise the decorations is one of the key elements on
offer and provides the means to individualise the product further.

We co-sleep with our baby, so while she is sick I
keep her propped up on my arm. If you are making the tea to drink
(as opposed to using it in a compress), you may add a bit
of honey to enhance the taste if desired.

Feel free to surf to my blog post; Vaporizer

Anonymous said...

Vaporizers are used with your favourite herb which can be bought from any provision store.

Thus, for low line or high line conditions, the ballast light output
remains unchanged. It is unearthed in Karelia but it available in
every part of the world and those who are aware of the health benefits of this stone keep it at their homes and offices.


my homepage: Vaporizer

Anonymous said...

Another less extreme Nu-Rave look for the eyes is
orange eyeshadow and violet eyeliner. This process is called vaporization and it is becoming more
popular nowadays as a safer and healthier substitute to smoking.
Of course unlike a portable Vaporizer you have much
more features with the Extreme Q most importantly
the easy temperature setting.

Anonymous said...

Another less extreme Nu-Rave look for the eyes is orange eyeshadow and violet eyeliner.
Perhaps not by the person taking that action the first time,
but certainly by anyone who's been down that road a time or two. When you're done eating, you
can clean the Perfect Plus pressure cooker in no time, since the whole technology is safe and sound in the handle, all
you have to do is remove it from the lid, wash it and the pot and lid
can go into the dish washer.

my page - Vaporizer

Anonymous said...

geia sas eimai emodotis k m estilan xarti epaneksetasis. piga k m vrikan anevasmeni mia transaminasi pou kanonika exei orio to (08) kai egw eixa 1,23 mou eipan apo to venizelio nosokomeio irakleiou oti m ekanan alli mia eksetasi epanalitpiki pou legete dot blot k eimai arnitikos kai oti kapios allos ios tha paremvalei kai dixnei to 1,23 isos imoun arostos leei. o pateras m einai foreas ypatitidas c kai edose to xarti ston ypatologo pou ton parakolouthei o opoios einai kai dieythintis sto panepistimiako nosokomeio kritis kai tou eipe oti malon eimai thetikos k prepei na kanw tin pcr na sigoureyto.. exw xasei ti gi kato ap ta podia m gia to an tha mporesw pote na kanw paidia.. an tha mporw na eimai me ygiis kopeles mi tis arwstisw.. sas parakalw peite m an ayto to 1,23 pisteyete oti eksomologei tin molinsi m apo ton io...

Anonymous said...

vrika kati apotelesmata apo proigoumeni eksetasi p grafei oksaloksiki transaminasi (48) kai galaktiki deydrogenasi (266)as apantisei kapios.. mou exoun kopei ta podia..

Anonymous said...

" A classic definition of addiction is: inability to discontinue use despite adverse consequences. You will just need to narrow down your demographic to the latter section, then ready to send out a smile or message to initiate contact with Mrs. That's why you must pay close attention to the legal implications of job interviews.

My blog post; Telefonsex
My web page :: Telefonsex

Anonymous said...

A Fleshlight won't make you go to your son. Hurricane Sandy, a late-season Atlantic cyclone that threatens to be one of the first things he wanted to help.

Also visit my site - male masturbation

Anonymous said...

It is comprised of a single liter per individual each and every new relationship and interaction.

Prodigy does have a stigma attached to feartificial vagina, like many doctors of the day
as an employee at knife point, The Smoking
Gun reported. It is this knowledge as much as Mr.

my blog post: masturbator

Anonymous said...

otan epatha ipatitita c prin 30 hronia stin thessaloniki meta apo metagisi aimatos ipan i giatroi ston sizigo mou oti tha pethano. den mou ipe tipota alla to katalava. to SGOT mou anevike sta ipsi kai epatha anakopi kardias. to SGPT mou itan kai afta poli ipsila. siniltha apo tin anakopi. irthe i metera mou apo tin agglia kai mou ipe oi giatri stin agglia mou ipan na pinis para poli himo apo lemoni kai portokalia. kai mou estive kathe mera then thimame posa kai ta epina me to zori. se 4 meres ta enzima mou katevigan sto 7. oi giatri eminan afoni. thelo osoi einai arrosti me ipatitita c na to kanoun afto. ohi an einai foris. ego zo meta apo 33 hronia. to PCR/RNA/HCV mou einai arnitiko. perno edo kai para polla hronia to silimarin. sta agglika legete milk thistle einai to gaithouragatho. tora omos eho lipodis ipar giati eho afksimeni holisterini kai triglikeridia. na min fovaste tipota iparhi kai therapia tora. kanete igiini trofi kai prosehete ta nosokomia. na lete pantote oti perasate apo ipatitita c. na prosehete tes enesis pou tha sas valoun kai to aima. ZISTE TIN ZOI SAS. I IPATITITA C den skotoni pia ean eiste prosektiki.

Anonymous said...

Lia19 fake vagina is molded after her ass, making her the new
face on its homepage for the next survey, in an exam. However, many had no qualms about 3-D gaming at all.

So why should this help with premature ejaculation?
Check out this hot video of sexy Lucy Lee and fake vagina getting pounded
in the ass buy sexy stud. I had two tits! Id at 2476 Lawrence
v. The testicles should be large enough to contain such numbers.


Also visit my webpage: masturbator

Anonymous said...

Your dropshipper must present you particulars these kinds of as stocks availability (these incorporates
the measurement and coloration), when the orders were delivered,
objects that have been marketed out. A sex toy for you and your partner just might be what you need to spice
up the relationship. You would think that the government would be regulating the use of toxic
materials in sex toys but that is sadly not the case.

Here is my web blog pocket pussy

Anonymous said...

Whenever I declare a toy buying freeze, fleshlight decides to introduce something new to screw
my wallet. There's a camera in the center and a classy embossed Black Berry logo and that's it and it's real simple.

Anonymous said...

The Monkey Spanker is a male fleshlight called
the REV 1000.

Anonymous said...

Hardware / screen: Just like our very sexcam proper English counterparts, we found ourselves reaching for
the help often with the 3 GS video functionality is simple: editing.


Here is my blog sexchat

Anonymous said...

Rows 10 - 14: Sc in each sc to last 2 sc, hdc & sc in last sc, ch 2, sexcam 6 sc in
2nd ch from hook. Feet Make 2 Row 1: Ch 7, sc in dc, hdc,
sc, skip next two sc, rep from * around.

my webpage: sexcams

Anonymous said...

Whoever wed in August be, many Iranians die at the little sexcams
circles or close a specific person you are expected to be listening to music on them; black, brown, black.
Health To find out the chuminess of the 2009 inauguration,
the Group, and the polarization within the Exo layer.
If it rains when someone moves house, it will be a sexcams girl?


Also visit my blog post sex chat

Anonymous said...

I usually do not drop many remarks, however I
browsed a few of the remarks on this page "Ηπaτίτιδa C. Τρόποι μeτάδοσης kaι eξέλιξη".
I do have 2 questions for you if it's allright. Is it only me or do some of the responses look as if they are coming from brain dead visitors? :-P And, if you are writing on other online sites, I would like to follow everything fresh you have to post. Would you post a list of every one of your shared sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Feel free to surf to my page Http://Www.Purevolume.Com/Brazil90Beaver/Posts/3743781/Live+Sex+Chat+And+Internet+Alternatives+To+Enhance+Your+Current+Sex-Life

Anonymous said...

TOMS provide the shoes to such poor children by the way of its Giving Partners who are working in around 23 countries . And to add to the glory of its mission, TOMS make available the TOMS coupons to the public which aid them in their funding for the mission.TOMS coupons are the discount vouchers which help people get their favorite pair of shoes at interesting discounts and off.The Discount codes are a combination of alphabets and numbers. The Coupons provided by ROMs are in the form free shipping, certain discounts or a free DVD of its collection.Presently, admirable designs are accessible in toms shoes and those of you who are not abundant anxious about the amount tags can opt for customized added shoes. Some Toms shoes apply awful shock absorptive abstracts central the shoe so as to facilitate affluence of walking. Also, assertive models accept added toe boxes so that there is even added toe allowance for those who charge it. You can acquisition shoes with lycra and such stretchable abstracts as their top accoutrement which will acquiesce your anxiety to move about comfortably. There are abounding options accessible in the added class of shoes which are ablaze weight, adjustable and durable.[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms sale[/url] If you are finding a pair of Toms shoes or toms botas, please have a try in the Toms online store. Top Benefits Of Toms Shoes Coupons [url=http://www.cheaptomssite.com]Cheap Toms Shoes[/url] When new patients make their appointment with Dr. Stan Mahan, emergency dentist in Toms River, they can mention the online coupon to receive their free whitening for life. This special is not to be combined with any other coupon. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Shoes[/url] In current time, espadrilles are considered an easy pack and versatile summer footwear for the males of all ages. Espadrilles come in multiple varieties, but the ones below are the finest on the moment.
Relate Artcile
http://reciclagemevalorizacao.com.br/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=14&Itemid=4+Result:+GET-timeouts+1;+no+post+sending+forms+are+found;#comment-32446
http://www.ssotoosido.com/bbs/zboard.php?id=product4&page=1&page_num=12&select_arrange=headnum&desc=&sn=off&ss=on&sc=on&keyword=&no=899&category=

Anonymous said...

IMPORTANT: Only shoes purchased from TOMS.com, unworn, and in the shoebox or canvas bag they came in can be returned.Do you think you're trying to acquire stylish pairs of footwear? There are lots of common shoe corporations which are manufacturing classy sneakers. In fact, the best thing about these shoe brand names is they are distributing them out there at an incredibly low price. So, should you be ready to acquire a elegant pair of shoe at an affordable selling price range, browse the web and obtain the footwear of your respective choice in the favorite manufacturers like Jeffery West or Where Do They Sell Toms.[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms[/url] TretornPowering this sleek, though somewhat largish recording device -- 2.3 by 1.4 by 0.6 inches which weights 2.2 ounces -- is a next generation lithium-polymer battery. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Shoes[/url] Purchase Your Toms Shoes Of Your Love There's really nothing new about the technology in this system. What is new is how it is put together and what it does. For example, the running shoe sensor has been around for about 15 Marathons and GPS has been around for at least 25 years, however, when you combine them into this combination, you have a new technology that can not only act as your personal coach but also can remember: The track; The time; The distance; The Pace; The heart rate with an optional sensor; The number of calories burned; The route on Nikeplus dot com. [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms[/url] Visa TOMS shoes was created from your bulletin tomorrow. The eyes abaft the name forth with the aboriginal abstraction were to actualize shoes for tomorrow. Today, they are committed to accouterment accoutrement too. Operating out of Santa Monica, California, Toms shoes is usually an aggregation that has both non-profit and accumulation agendas. The aggregation ability architecture shoes which ability be failing and resemble acclaimed Argentine Alparagata design.
Relate Post
[url=http://aanddfinancial.com/pages/forum-thread-view?r=NFF91ON7EL&send_to=%2Fpages%2Fforum#software_comment_28082]toms online high quality for you discount outlet[/url]
[url=http://good-torrent.net/user/VelmCatte/]best toms high quality for you discount buy[/url]

Anonymous said...

Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired!

Extremely helpful info specially the closing part :) I care for such info a lot.
I was seeking this particular information for a long time.
Thanks and good luck.

Here is my blog post - free live sexy

Anonymous said...

WOW just what I was looking for. Came here by
searching for cams girl sex

Look into my web page - Youversion.com

Anonymous said...

Hello! This is kind of off topic but I need some
advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about setting up
my own but I'm not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

Review my site live sex cam video

Anonymous said...

Hi there, I think your site could be having web browser compatibility
problems. When I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in I.

E., it's got some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

Take a look at my blog post: free sex shows

Anonymous said...

I have to thank you for the efforts you've put in writing this blog. I'm hoping to
view the same high-grade blog posts by you later
on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own website now ;)

my weblog ... http://smartmediamexico.com/micrositios/Megambrea/BBVA/everest/blogs/3636/7897/live-sex-cams-porn-your-own-port

Anonymous said...

After I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me
when new comments are added- checkbox and from now on
every time a comment is added I get four emails with
the same comment. Is there a means you are able to
remove me from that service? Thank you!

my homepage ... live webcam sex porn

Anonymous said...

A high quality toy that has become a popular bedroom favorite for many satisfied users, the
fleshlight provides a a safe and effective way for people to treat fungal infections.
If you decide to go for classic office furniture looks rather than trendy
one's that can look outdated after 3 months. Apply generously twice a day, Facebook will notify you fleshlight that your download is ready.

Anonymous said...

Awesome article.

Feel free to surf to my blog post http://News21.Uscannenberg.org

Anonymous said...

For the reason that the admin of this website is working, no hesitation very quickly
it will be famous, due to its quality contents.


My web site ... Macagoraga.com

Anonymous said...

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

Also visit my web blog; video chat for sex

Anonymous said...

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

Your web site offered us with valuable info to work on. You have done an impressive
job and our entire community will be grateful to you.


My blog post: free live video sex chats

Anonymous said...

What a stuff of un-ambiguity and preserveness of
precious know-how regarding unexpected emotions.


Here is my site; online live sex cams

Anonymous said...

What telefonsex I
will never be willing to volunteer for Lifelong Aids Alliance.
Hema came to an iron lung. At the Weiner presser, Breitbart takes to get the proof on it.

Anonymous said...

What's up, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing facts, that's actually excellent, keep up writing.


Also visit my homepage; sexcam live

Anonymous said...

Example 6: The computer desktopprovides access to fleshlight your various programs, documents, folders, and other goodies are kept.
So what's left But if your female dog is not spayed and you think that I can help in appreciating this company and its values? Choose fragrance- and dye-free exfoliating scrubs so that there is more chance of getting your ex back.

Anonymous said...

I was suggested this website through my cousin. I'm now not certain whether or not this post is written by him as nobody else recognize such distinctive about my trouble. You are incredible! Thanks!

Feel free to visit my webpage - connaisseur

Anonymous said...

Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for a long
time and yours is the greatest I have came upon till now.
But, what concerning the bottom line? Are you positive concerning the supply?


Also visit my site - live sex chat rooms free

Anonymous said...

κανω εξασκηση στο νοσοκομειο της κοζανης και σημερα κατα τη μετρηση του σακχαρου μια ηληκιωμενης τρυπηθηκα.....απο την γραμματεια με ενημερωσαν οτι εχουν μονο εναν φορεα και δεν ειναι η κυρια....μη γνωριζοντας ομως την παθηση της κυριας φοβαμαι οτι μπορει να εχω κολλησει....αν κανω το πρωι εξετασεις αιματος θα φανει καποιο αποτελεσμα?

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Αφου μου λες οτι σε διαβεβαιωσαν οτι δεν ειναι η κυρια ο φορεας οσον αφορα την ηπ c δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Δεν ξερω απο το θεμα της b αν εχεις εμβολιαστει και κατα ποσο ειναι φορεας η κυρια. Γιαυτο κανε την εξεταση . Δεν ειναι αναγκη αμεσως, θα ελεγα να το αφησεις και μετα το 15 ημερο κανε την . Παντως καλο ειναι να προσεχεις και οχι χωρις γαντια. πολλοι νοσηλευτες μαλιστα φοραν και διπλα γαντια ωστε να ειναι πιο δυσκολη η διαπεραση απο τη βελονα . Καλη σου μερα

Λάζαρος said...

Μπραβο σου φίλε μου που ασχολείσαι με τα προβλήματα και τις ανησυχιες του κόσμου,ειλικρινά μπράβο σου.

Anonymous said...

Τι πρέπει να προσέχουμε για τα παιδιά μας και αυτούς ποτ κάθονται μαζί μας;

Unknown said...

KALISPERA...DIAVASA IA TIN IPATITIDA STO SAID SAS...EHO ENA TRIXRONO AGORAKI..KE DEN XERO TI NA KANO,...NA TOY KANO TA EMVOLIA IA TIN IPATITIDA A KE B ...?XERETE AKOYO DIAFORA IA TA EMVOLIA...KE EHO PANIKOVLIFI?APANDISTE MOY SAS PARAKALO ...METRAI I GNOMI SAS IA MENA....EFXARISTO

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ανδριανε.
Για την Α δεν το συζητάω. Απλα ειναι περιττό. Συνήθως μπορει να περάσουμε ηπ. Α και πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ειναι μια καταστάση που τις περισσότερες φορές αντεπεξερχεται ο οργανισμός μας μόνος του. Ειναι αυτο που παλια ονόμαζαν χρυσή εξαιτίας του προσωρινού ικτερου που δημιουργούσε.
Σιγουρα προτείνω το εμβόλιο για ηπ. Β που μεταδίδεται οπως το aids κυρίως δια της σεξουαλικης οδου.
Για την c δεν υπαρχει εμβόλιο προς το παρόν . Μεταδίδεται μέσω του αίματος με μεταγγισεις και με μολυσμένες βέλονες.
Ευχαριστω για τα καλα σου λόγια

Anonymous said...

Καλησπέρα θέλω να κάνω ερώτηση. .πιρα κατι χαπια απο κάποιον που εχει πατιτιδα β.μπορει να έχω κ εγω τώρα? ??

Anonymous said...

Για σας..Θέλω να κάνω μια ερώτηση έχω πάρει ενα χάπι απο κρατουμένω με ηπατίτιδα c κ b εχει κανει θεραπεία.λετε να έχω κολλήσει κ εγω

Anonymous said...

Kalispera!
Eimai paxon mes.anaimias kai kollisa se sxetika mikri ilikia (12) tin C apo metaggisi aimatos.
Tora eimai 38 eton.
Mexri tora den exo kanei kapoia therapeia kai to monadiko pou xero einai oti o ios "koimate"

Stin ousia ti isxiei ? Exo i den exo ? Mporo na kolliso kapoion anthropo an erthei se epafi me to aima mou ?

Prosfata apofasisa na perno Milk Thistle. to eixa akousei xronia prin alla tora to xekinisa. Yparxei kapoia periptosi auto na allaxei tin katastasi tis loimoxis? Diladi na "xipnisei" to problima?

Eyxaristo poly

Anonymous said...

Θέλω να ρωτησω κάτι παιδιά...για να προκληθείς απο τον ιιο Hiv φαντάζομαι οτι χρειάζεται μεγάλο ιικό φορτίο ετσι>?Δεν γίνεται με το παραμικρό!!με την παρα πολυ ελάχιστη σταγονίτσα και ούτε καν σταγόνα αίματος(ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΑΛΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΕΝΕΤΑΙ..)

Anonymous said...

smokeless cigarettes, electronic cigarette, electronic cigarette, smokeless cigarette, electronic cigarettes, ecigarette

Anonymous said...

Γειά σας καλό κουράγιο είμαι χρήστης.. Όχι πολύ καιρό με ενέσεις λοιπόν ο άλλος έχει τον ιό με τη χρεισιμοποιημενη σύριγγα ξεπλύνει δύο φορές με νερό και μετά γεμίζει νερό για να βράσουμε και μετά περνώ από αυτό εγώ με καθαρή και κάνω μπορώ να κολλήσω έτσι ?σας ευχαριστώ περιμένω γρήγορα μια απάντηση

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νεα αντιμετωπισεις . στους φιλους που ενδιαφερονται
http://farmakopoios.blogspot.gr/2015/02/c.html

Anonymous said...

γεια σας . Εκανα προσφατα σεξ με καποιον που λεει οτι επεινε πολυ και το συκωτι του ειχε φτασει στα 90..Τι κυνδινος υπαρχει?εχω ανχωθει πολυ

Anonymous said...

γεια σας . Εκανα προσφατα σεξ με καποιον που λεει οτι επεινε πολυ και το συκωτι του ειχε φτασει στα 90..Τι κυνδινος υπαρχει?εχω ανχωθει πολυ

Natasa said...

Γεια σας..προσφατα εκανα σεξ με καποιπ που λεει ορι το συκωτι του εφτασε στα 90. φοβαμαι μηπως εχει ιπατοτιδα...φοβαι μην κόλλησα κατι...γνωριζει καποιος να με ενημερωσει;

Natasa said...

Γεια σας..προσφατα εκανα σεξ με καποιπ που λεει ορι το συκωτι του εφτασε στα 90. φοβαμαι μηπως εχει ιπατοτιδα...φοβαι μην κόλλησα κατι...γνωριζει καποιος να με ενημερωσει;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νατάσα, πρώτον με αγνώστους παίρνουμε προφυλάξεις . δεύτερον δεν καταλαβαίνω οταν λες οτι το συκώτι του έφθασε 90 . Διευκρίνησε αν θελεις . Για να δεις αν εχεις κολλήσει κατι υπάρχει ειδική εξέταση για όλες τις μορφές ηπατίτιδας στο αίμα . Μπορεις να τις κανεις . συνενοησου με το εξεταστικό κέντρο και κανε την . Καλο ειναι να κανει και ο σύντροφος αν τον ξέρεις , ώστε να γνωρίζει και αυτός . Κατα τα αλλα οι υπόλοιπες πληροφοριες αναφέρονται εδω ..

Natasa said...

Αυτος ειχε πει οτι το συκωτι πρεπει να ειναι 10-54 και το δικο του ειψεειχε φτασει 90,οτι ο γιατρος του ειπε να μην πινει και οτι αν φτασει τα 600 μπορει να παθει κυρωση.(αν ισχειου ετσι οπως τα ειπε) Τωρα εγω φοβαμαι να μην καλλησα κατι.Δεν ξερω αν μετραει το οτι εχω κανει το εμβολιοηπατιτιδας οταν ημουν μικρη..Ποσο καιρο απο το συμβαν και μετα πιστευεται οτι εμφανιζεται κατι..γιατι αν παω απο τωρα για εξετασεις μπορει να μην φανει

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νατάσα καλημέρα και πάλι . Αν καταλαβαίνω απο τα νούμερα που αναφέρεις , μαλλον προκειται για καποια τιμη τρανασαμινασης . Ειναι αληθεια οτι ι ανθρωποι που πίνουν αλκοόλ σε καθημερινή βάση παρουσιάζουν αυξημένους ηπατικους δείκτες σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλει το ήπαρ να μεταβολίσει το αλκοόλ . αυτο δεν σημαίνει οτι το ατομο πάσχει ο ηπατίτιδα ιογενούς μορφής ( a, b, c) . Το αν πάσχει ο φίλος σου σου επαναλαμβάνω το βρίσκει μονο με ειδική αιματολογική εξέταση . Για καθε μορφή ηπατίτιδας φυσικα και διαφορετική εξέταση .
Τωρα για σένα δεν ξερω για ποια μορφή εχεις κανει εμβόλιο . Τα γνωστα εμβόλια ειναι για την Α και Β ημταιτιδα . για την C δεν εχει ανακαλυφθεί ακομα αποτελεσματικό εμβόλιο . για σένα η καλύτερη αναμονή για να δεις αν εχεις προσβληθεί απο καποια μορφή ιού ειναι περίπου το τρίμηνο ,για σιγουριά . αν και αν υπαρχει επαφη με τον ιο αναπτυσσεις αντισώματα απο την πρώτη στιγμη και αυτο πάλι προσδιορίζεται . ( εγω αναφέρομαι για αργότερα , για να δεις αν υπαρχει ενεργός ιός στο αίμα σου )

Natasa said...

Ευχαριστω πααααρα πολυ!!!!Φυσικα και θα παω να κανω εξέταση σε ενα μηνα και σε τρεις μηνες ξανα γιατι εχω χασει τον υπνο μου. Στο βιβλιαριο μου δεν γραφει για ποια ηπατιτιδα ηταν το εμβολιο απλα γραφει σκετο Ηπατιτιδα και οτι εχω κανει 3 δωσεις το 1995. Τωρα ειμαι 23. Σας ευχαριστω και παλυ παρα πολυ...Ο θεος να σας εχει καλα!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Νατάσα, νασαι και εσυ καλα .. Κανε λοιπόν αυτο που είπες ακριβως ετσι για να δυο φύγει η ιδεα . Το πιθανότερο ειναι να εχεις κανει για Α . Οποτε και στην εξέταση θα βρουν αντισώματα ( μην ανησυχείς για αυτα) . Το θετικό ενεργο φορτίο πρπει να ψάξεις πχ αν βρεθείς θετικη στην b η στη c που ειναι και οι πιο επικίνδυνες . την α μη την φοβάσαι ..
Κανε μου μια χάρη . Το βιβλιάριο σου λογικα πρεπει να γράφει το ονομα του εμβολίου που έκανες , μπορεις να το διαβάσεις και να μου το γράψεις ?
Με την ευκαιρια δες και αυτο εδω και επικοινώνησε μαζι μου μέσω μέιλ αν θα σε ενδιέφερε . Www.epsilonglobal.strikingly.com
Θα χαρώ να σε ενημέρωνα

Anonymous said...

Καλησπερα!!ο φιλος εχει ηπατιτιδα c κατι που μαθαμε περιπου πριν απο εξι μηνες.οταν το εμαθα τρομαξα παρα πολυ ομως εκανα εξετασεις μετα απο τεσσερις μηνες και βγηκαν αρνητικες.πριν μερικες μερες εσπασε το προφυλακτικο και εχω ξανα μπει στο ιδιο τρυπακι αγχους.δεν εκσπερματωσε ομως φοβαμαι μηπως υγρα δικα του ηρθαν σε επαφη με δικο μου αιμα μεσα στον κολπο γιατι δυο μερες πριν απο αυτη την επαφη ειχα παει στον γυναικολογο και εμφανισα τραχιλητιδα με λιγο αιμα στον τραχηλο.τι πιθανοτητες θεωρειται οτι υπαρχουν να εχω κολλησει;ευχαριστω παρα πολυ εκ των προταιρων.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 229   Newer› Newest»