Tuesday, March 18, 2008

ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ( CH-ALPHA)

Ανάπλαση και προστασία του χόνδρου των αρθρώσεων με την χορήγηση Υδρολυμένου Κολλαγόνου

Το κολλαγόνο και το Υδρολυμένο κολλαγόνο
Το Υδρολυμένο κολλαγόνο παράγεται με την ενζυμική υδρόλυση πρώτων υλών από ιστούς κολλαγόνου.
Ε'ιναι το μοναδικό προιόν που έχει προστασίας ευρεσυτεχνίας στις ΗΠΑ για την αναγέννηση του χόνδρου.
Το Κολλαγόνο δεν βρίσκεται μόνον στις αρθρώσεις-χόνδρους- τένοντες, συνδετικούς ιστούς και οστά αλλά στηρίζει επίσης και δυναμώνει το δέρμα στο ανθρώπινο σώμα.
Το κολλαγόνο συνθέτει το 1)4 περίπου από τις πρωτείνες του σώματός μας. Δυστυχώς χάνουμε το 1,5% από το κολλαγόνο του σώματός μας κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 και αυτό δεν αντικαθίσταται εύκολα από τις τροφές.

Το Υδρολυμένο Κολλαγόνο είναι το μοναδικό προιόν που αποδεδειγμένα ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα που λέγονται χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταβολική συντήρηση της εξωκυττάριας ουσιάς. Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό αναγέννησης χόνδρου στις αρθρώσεις και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεσή του.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το Υδρολυμένο Κολλαγόνο αυξάνει τη συγκέντρωση του Κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των Πρωτεογλυκανών μέσω αυτής της ενεργοποίησης των χονδροκυττάρων.

Το Υδρολυμένο Κολλαγόνο περιέχει 3 φορές περισσότερη προλίνη και γλυκίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επηρρεάζουν τη σταθερότητα της δομής του κολλαγόνου στο χόνδρο.
Μπορεί να συστηθεί σε ασθενείς που καταπονούν τις αρθρώσεις στην εργασία τους ή σε αθλητικές δραστηριότητες, σε αυτούς με ατυχήματα στις αρθρώσεις, σε αυτούς που είναι ηλικιωμένοι, παχύσαρκοι ή σε αυτούς που ο ιατρός τους το κρίνει απαραίτητο.
Αποτελεί μιά νεωτερίστικη και χωρίς παρενέργειες θεραπεία, πρόληψη κατά της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου, αφού η λήψη του μπορεί να γίνει με ένα φιαλίδιο, σε υγρή πόσιμη μορφή, Μία φορά την ημέρα σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος γιατρού.

Σημείωση.
Ο χόνδρος δεν περιέχει αιμοφόρα αγγεία ή νέυρα και αυτό καθιστά αργή την θεραπεία ή την ανάπτυξή του!
Το 1999 η Διέυθυνση Τρφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κολλαγόνο και τα προιόντα με Υδρολυμένο Κολλαγόνο δεν είναι επιβλαβή για την υγεία και τα βαθμολόγησε, βάζοντάς τα στη θέση των ασφαλών GRAS (Generally Recognized as Safe). Το 2003 η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε.
Το Υδρολυμένο Κολλαγόνο μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κινητικότητά του και ετσί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του!

άρθρο του Δημήτρη Τσιτσιρόπουλου Master Φυσικοθεραπείας, Ν. Υόρκης ΗΠΑ, Ενεργό μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγιόυ Αθλητιατρικής για το περιοδικό ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ
dtsitsir@ath.forthnet.gr

Να θυμίσω ότι αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το προιόν μπορεί να το βρεί στα Φαρμακεία ή να το παραγγέιλει και να του αποσταλεί με αντικαταβολή από εδώ. Με δύο συσκευασίας αποστέλλεται χωρίς επιβάρυνση

6 comments:

Anonymous said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

συμπληρωματα διατροφης said...

Πόσο κοστίζει το πόσιμο κολλαγόνο ;

Γιάννης Π. said...

Πρόσφατα βρήκα αυτό http://www.naturepharm.gr/Symplirwmata-diatrofis/Vitamines/Collagen-Pro-active-Ygro-Posimo-Kollagono.html στο www.naturepharm.gr.
Είναι της μορφής που περιγράφεται στο άρθρο? Έχει κάποιες παρενέργειες?

Anonymous said...

ισα ισα που κοιμασαι σαν πουλακι!
εμενα μου περασε η μεση μου!

Anonymous said...

μου εχουν πει οτι η ζελατινη ειναι το ιδιο πραγμα με το υδρολυμενο κολλαγονο. ειναι αληθεια?

anonimos said...

ναι ακριβως το ιδιο πραγμα είναι κοστιζει περιπου 15 ευρω το κιλο το ιδιο βαζουν στα φρουι ζελε και οι βιομηχανιες τροφιμων αχρωμο αοσμο σε σκονη. Το βρησκουμε ευκολα στα καταστήματα πρωτων υλων χημικων προιοντων στο κεντρο της Αθηνας π.χ.οδος Γερανιου 13 θα το ζητήσεις Ζελατινα σε σκονη.